Arkadaşlar, hepinize söylüyorum. Nefesinizi boşa tüketmeyin. Ülkede 2 kesim var. Birisi hükümetin oturduğu saray ile, onların bindiği arabalar ile övünüyor. Her ne olursa olsun devlet ile hükümet ayrımını yapamıyor. Hükümeti sevmiyorsan teröristsin, bölücüsün, fetöcüsün vs. Bir diğer kısım da sorguluyor daha iyi nasıl yaşarım diye. Avrupa İnsan gibi, maddi manevi hukuki insan haklarına bağlı yaşamak isteyenler için bir bölge, maalesef başka şekilde anlatamam. Türkiye ekonomik açıdan şu anki hükümet ya da bir başkası da olsa en az 30-40 sene kendini toparlayamacak bir ülke. Gönül isterki Avrupada şartlarda Türkiyede yaşayalım ama maalesef çok uzun bir süre mümkün değil.
O övüp durduğumuz Almanya ( ki hak ediyor övülmeyi) bakın 50 sene öncesine. Ya da hitler dönemine ne hukuki, maddi, manevi acılar yaşamış. Ama doğru yapılanma ile bugün bu durumlara gelmiş.
Almanyada mecliste tartışılan bir önergeyi söyleyeyim size " Türkiyede hükümetten şikayetçi olanların iltica başvurularını kabul etmek " Bugüne kadar ben hükümeti beğeniyorum diyerek iltica edemiyordunuz. Şu anda yıl sonunda bunu yasalaştırmayı düşünüyorlar. Bir düşünün ülkemize, bizim severiz sevmeyiz cumhurbaşkanımıza ne gözle bakıyorlar.