Aynı mahalledeki ilanlara baktım 1.5 M başlıyor zaten masrafsız ve daha yeni 20 yıllık bir binaya ve iskanı imarı içerde ciddi bir rutubet sorunu var kaba inşaat olarak değerlendirilsede minimum 500 bin bir masrafı var içersinin kapılar, yerler, çatı, elektrik, su doğalgaz vs. vs. içersi yapılı olsa binanın yaşına bakarak ederi olabilirdi fakat şu hali ile 600-700 bin bile etmez benim gözümde kendi alıcı bir gözle bak hocam..
Öncelikle mantıklı yorumun için teşekkür ederim. Ancak kot 1-2 katlar daha yüksek bedellere bile mevcut. Evet evin masrafı var zaten inkar etmedim. Ya da oraları geçici tamir ettirip bir de temiz boyatıp kimseyi kandırmadım. Benim evimin konumu v.s ziyade terası avantajı oluyor. Bölgede teras ilanları da var ancak çoğu sokağa bakıyor ya da diğer binanın camına. Rutubet sorunu ben kalırken yoktu ancak 2 senedir evin içerisinde kimse kalmadı. Va yağmur v.s zamanla boyaları kaldırmış. İnan ben de gördüğümde şaşırdım çünkü çok küçük bir alanda mevcuttu hatta kalmaya devam etsem usta çağırıp en azından sorunlu olan bölgeyi yaptıracaktım. Fakat evlenme v.s derken kaldı. İskan konusuna gelirsek biz alırken toprak tapulu olarak aldık. Ancak gerekli başvuru ve gerekli tüm ödemeleri yapıldı. Yani tapu çıkarmı çıkmazmı v.s gibi bir durum yok sadece dağıtılması kaldı. Belirlediğiniz rakamlar size ya da bütçenize göre elbette olabilir ancak günümüzde 2013 model arabaların +500k olduğunu düşünürsek kendisini 10 senede amorti edecek bir evin bu rakamlara olması normal. Emin olun ben de keşke daha uyguna verebilsem hatta o rakamla kendime şuan bulunduğum yerden ev alabilsem ancak bu mümkün değil. Takıldığım tek nokta 500k masraf bu biraz fazla olabilir. Sonuçta ev harabe değil içeri yağmur kar girmiyor. Kapılar değiştirilmeden de çalışıyor. Sadece 1 odanın parkesinde sıkıntı var biz alırken de vardı biz yaptırmadık o kısmı eşya koy kaldır derken ve artık zaman geçtikçce kendini salmış. Benim imkanım olsa emin ol satma taraftarı olmam biraz kredi v.s çeker içini allayıp pullayıp "Mecidiköyde Şehir manzaralı içi yenilenmiş keyif dairesi" olarak da satabilirim. Ancak bahsettiği gibi tadilatı kaldıracak bütçem yok. Bu arada çatı masraf olarak gözükmekte ama atlanan detay var çatı masrafı sizi cebinizden çıkmayacak. Bunun kararları v.s mevcut. Tabi beklemek yerine ben yaptırırım arkadaş gider faturasını yönetime ibraz eder çatır çatır alırım da diyebilirsiniz. Tamamen fikir meselesi. Tekrardan yorum için teşekkür ederim. Ben objektif bir şekilde cevap vereceğim.