Merhabalar, Mecidiyeköyde gülbağ tarafında bulunan dairemizi satmak istiyoruz. Aşşağıda sarı sitedeki ilanı da bırakacağım ancak detaylı belirtmek gerekirse;
Yaklaşık 90m2 asansörlü, apartman görevlisi bulunan dairemiz teraslıdır. Daire içerisinde yaklaşık 2 senedir kimse oturmadığından içerisi boştur. İlanda gözüken çatı kısmındaki deformeler tamamen çatıdan kaynaklıdır. Yani evin içerisine su gelmiyor ancak çatıdaki küçük bir alandan sızma yapmaktadır. Evet o tarafı boyatıp o şekilde ilana koyabilirdim ancak bunu kendime yakıştıramazdım. Bu arada çatıya edilecek masraf tamamen apartman tarafından ödenecektir. Apartmanda oturanlar bilirler çatı ortak kullanım alanı olarak geçmektedir. Bu zamana kadar yapılmamasının sebebi önceliğimiz imar affından yararlanmak olduğundan apartmanda toplanan paralar o şekilde değerlendirilmiştir.
Bu arada belediyeden onay çıkmış yapı kayıt belgesi v.s herşey ödenmiştir. Sadece kat mülkiyeti tapusu alınacaktır. Şuan toprak tapuludur. Zaten kat tapusu alındığında değeri normal olarak artacaktır.
Emsallerine bakarak mantıklı bir fiyat belirlediğimi düşünüyorum. Mecidiyeköyde 1+1 kot 2 -3 daireler bu rakamlara mevcut bakabilirsiniz. Terasın önünün kapanması gibi bir durum mevcut değildir. Tabi önüne 20 katlı bir bina dikilmezse. Metrobüse 13 dakika evin hemen altında bulunan minibüslere 1 dakika ve kabataş metro bağlantısı inşaatı bittiğinde de 1 dakika içerisinde ulaşımı sağlanır. Ana caddeye 3-4 dakika mesafededir. Profilo v.s yerlere de aynı sürede ulaşabilirsiniz. Evin ekstra olarak ardiye bölümü ve diğer 2 odanın haricinde ek olarak 1 de hobi odası tarzıında odası bulunmaktadır.
İster yatırım amaçlı değerlendirebilirsiniz. İster alıp oturabilirsiniz. Kira getirisi ortalama 10-13k bandında olacaktır. Ben neden kiraya vermiyorum sorusuna hemen cevap vereyim yakın zamanda bir bebek bekliyoruz bu sebeple ekstra olarak herhangi bir harcama yapmam mümkün değil. Ayrıca bir miktar kredi borçlarımız mevcut eşim de çalışmadığından bunları toplu bir şekilde kapatmayı daha uygun görüyoruz. Fiyat belirlerken masrafları düşerek bir rakam belirledim. Belki siz daha uyguna yaptırabilirsiniz, ya da terası salona katıp kış bahçesi olarak kullanabilirsiniz. Ancak ben az çok tailat masrafları ne tutar öğrendim ve o rakamı fiyata eklemeden ilana koyduğumu düşünüyorum.
Ben emlakçı değilim ev sahibiyim ilgilenen görmek isteyen olursa 0545 621 25 80 numaralı telefonumla iletişime geçebilir. Yalansız dolansız olanları yazdım eve edilecek masraflar parkeler, (istenirse kapılar) ve çatı olarak düşünebilirsiniz. Dediğim gibi çatı apartman tarafında yaptırılacaktır. İster siz yaptırıp faturayı sunar ödemenizi talep edersiniz. Tabiki ortalama rakama üzerinden. İster ufak tamir ettirip kiraya veriri çatı tadilatı bitince daha iyi bir bedelle satabilirsiniz.
İlan bilgileri:
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...02786922/detay
Çevrenizde arayan soran olabilir diye buraya da eklemek istedim. Foruma pek bakamadığımdan telefon ile iletişime geçebilirseniz daha hızlı dönüş alabilirsiniz. Herkese sağlıklı günler dilerim.
Üşenip fiyatını merak edeneler için.
1.500.000 TL'dir.