Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar. R10'da 30 günde serisi yapmaya karar verdim.
Hayatıma kattığım alışkanlıkların bana kattıklarını bu konularda yazacağım. Bana ve diğer forum üyelerine faydalı olması dileğiyle.

1. Gün:
25-30 saniye soğuk duş alabildim. Birkaç saniye nefesim kesilir gibi oldu fakat vücuduma verdiği hırs ve enerji mükemmeldi.
İyi günler, değişebilmek ve yeni alışkanlıklar edinebilmek için gayretiniz ve serüveniniz için öncelikle başarılar diliyorum fakat bu tarz şeylere girişmeden önce alanında uzman doktorlara danışmakta, uluslararası tıbbi araştırma çalışmalarını - makalelerini okumakta fayda var.

Bir süre bir farklılık - disiplin, irade katkısı olur mu gibisinden mümkün mertebe soğuğa yakın düşük sıcaklıklarda duş almayı denemiştim. Açık konuşmak gerekirse insanı sabırlı, iradeli yapmaktan daha çok ekstremist, aykırı yapmaya daha fazla etkisi oluyordu gibi anımsıyorum. Günümüz iş dünyasında yatırımlar ile startup, pazarlama veya satış alanları için kısıtlı şirketlerde, insanları ürketmeden yapabilen az sayıda insan dışında faydadan çok zararı olabilir.

Duştan çıkmadan önce ılık - soğuk arası kısa bir durulama, bütün duşu soğuk ile yapmaya göre çok daha az üşüme nedeniyle daha kabul edilebilir ve bu sebeple daha doğru olabilir.