Maalesef tüm işlerimde aynı sebeplerden dolayı tökezliyor ve adım atmakta zorlanıyorum. Örneğin, yeni bir fikir/proje buldum ve bunu yapsam nasıl olur diye karar verdiğimde, A-Z'ye kadar incelemelerini, yapılması ve yapılmaması gereken noktaları, kısaca tüm analizlerini araştırmaya başlıyorum ve bu araştırmalar neticesinde doğru adımlarla ilerlemek gerektiğini düşünürken, bir bakmışım ki, her araştırma beni farklı alanlarda, daha derin araştırmaları sevk etmiş ve ben bu araştırmalar içerisinde daha fazla boğulmaya başlamışım ve işe başlamaktan kaçınır bir konuma gelmişim.
Dediğiniz gibi, en ufak noksanlıklar, gözüme büyük bir şekilde yansımaya başladığında, hevesim kaçıyor ve o işi yapmaktan kaçınıyorum.
Burda olan temel sorun,
mükemmeliyetçilik faktörünün altında yatan '
ertelemek'.
Yani sizin bahsetmiş olduğunuz, konulardan örnek vererek açıklamak gerekirse, kendimize bazı soruları sorarak bu aşamaları atlamak gerekiyor.
(instagramda isim çok güzel olmalı, marka tescilini yaptırmalıyım, grafik ve renk tonları uyumlu olmalı)
(İçerikler için biriyle mi anlaşsam, grafiker mi tutsam. Özel numaralı bir hat alsam, yeni bir telefon alsam.)
Örneğin;
1) Grafik ve renk tonlarının, şuan için uyumlu olmaması işlerimi olumsuz etkiler mi?
2) Etkilese bile bu işlerimi yapmamak için bir sorun mu?
3) Bu sorunu daha sonra halledebilir miyim ?
4) Duvar boyası ve dekoru, yaptığım iş için acilen gerekli mi
5) Özel bir hat almama şuan için gerek var mı, daha sonra özel hat alsam bir sorun olur mu ?
Gibi gibi sorularla, doğru cevapları verip işimize dönmeliyiz.
İşin bütünü değil de, parçalara bölerek aşama aşama gitmek gerekiyor.
Alıntı
"Bir görevin şu anda yaşatacağı zorluğu düşünüp ertelediğimizde elde ettiğimiz tatmin duygusu, o görevin sürekli olarak ertelenmesine sebep olur. Yani, her ertelediğimizde o görevi tamamlama ihtimalimizi olabildiğince azaltmış oluruz."
İşleri Parçalamak;
(Her maddenin sonunda şu soruyu sormak gerek :
"çok mu acil ?" -evet. -öyleyse hemen başla. -hayır, -sonraki aşamaya geç)
1) İnstagram güzel isim bul.
2) Marka tescilini yaptır.
3) Grafik ve renk ton uyumunu bul.
4) Özel numara al.
5) Yeni telefon al.
6) Duvarı boya ve dekor yap.
7) Grafiker tut.
Bu maddeleri oluşturduk, sorularımızı sorduk ve adımlarımızı takip ettik. Bu şekilde çalışmak, bizim gibi işi bütün düşünen insanların işlerini biraz daha kolaylaştırıyor. Anlattığım tüm hususlar
uzman tavsiyesidir. Umarım size de bir katkısı olur.