Arkadaşlar herkese merhabalar.

Ben normalde tekstil mühendisiyim 15-20 yıldır bilişim sektöründeyim ama pandemiden beri ana iş kolu olarak eticaret, dijital pazarlama, işletme danışmanlığı vs gibi işler yapıyorum.

Benim çıkmaza girdiğim ve aşamadığım durumlar var. Örneğin kendime sayfa açıyorum instagramda isim çok güzel olmalı, marka tescilini yaptırmalıyım, grafik ve renk tonları uyumlu olmalı. Video çekimleri için ringlight, yaka mikrofonu alıyorum, işler için en iyi macbook pro bilgisayarı alıyorum. Arka plan nasıl olacak iyi olsun diye renkli ışık alıyorum duvar aydınlatması olarak. Şimdi de diyorum acaba duvarı mı boyatsam dekor mu yaptırsam?

İçerikler için biriyle mi anlaşsam, grafiker mi tutsam. Özel numaralı bir hat alsam, yeni bir telefon alsam.

Vs vs derken iş dallanıp budaklanıyor zaman geçiyor ve bir türlü içime sinmiyor.

Örneğin başka dijital pazarlama uzmanlarına bakıyorum ajans sahibi evden normal cep telefonuyla hiçbir ekipman kullanmadan çekim yapıyor reels yayınlıyor. Kimisi çekiliş yapacak çekiliş siteleri ücretli diye kardeşine diyor ki sen aralarında seçim yap.

Size şu an sayfa ve içerik oluşturma kısmını anlattım. Aynı durum farklı alanlarda da var. Örneğin muhasebe tutuyorum excel, efatura, işlerin takibi notion, kargo için kargo entegrasyonu, sms entegrasyonları vs vs.

Ben neden basit düşünüp işi hızlıca bitiremiyorum? Bu mükemmelliyetçilik hastalığı mı profesyonellik mi?
Ama bana bu durum çok zarar verdiği gibi işlerimi de aşırı yavaşlatıyor. İnsanlara ise hemen başla video çek konuş sayfanı hemen bu akşam kur vs diyorum. Başkalarına gaz pedalı olurken kendime fren oluyorum maalesef.

Bunu nasıl aşabilirim?