Fizz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu yine bir çözüm değil ki hocam. Şirket açıp yine gemisini yürütmeye devam eder insanlar.

Araç fiyatlarının yükselmesinde ki en büyük sebepler bayilerde stok olmaması ve ekonomik gücün azalması.

Örnek: Hyundai i20 2023 model bir araç almak istersen bayiden 622K TL şuan. (Hemen başkasından almak isterseniz 840K)

Bayide stok olmadığı için kapora verip, 4-5 ay sonrasına sıraya giriyorsunuz. 5 ay sonra size sıra geldiğinde 100K üstüne bayi fiyat farkı koyuyor. 722K fatura maliyeti oluyor. Ekstradan da faturaya yansıtılmayan bayi komisyonu ödüyorsunuz.

Mercedes şuan bayi sistemini kaldırdı. Kendi web sitesi üzerinden sipariş alıyor. Araçlar daha uyguna geliyor.

Kısacası 2. El al-sat piyasasını aslında bayiler belirliyor.
Şirket açıp vergisini ödeyecek kişiler zaten galerici olarak şirkettini kuracaktır bundan yana sıkıntı yok ayak üstü dediğim benim memur amir önüne gelen ayaklı galerici olmuş bundan bahsediyoruz vergi ödemeye girdiği zaman kişiler kolay kolay kimse şirket vs kurupta yükün altına girmeyecektir. %80 oranında piyasayı dengeler. Şirkettini açıp kurmak isteyip bu işi yapmak isteyene zaten lafımız yok bu piyasayı galerici değil ayak üstü alım satım yapan hiçbir vergi mükellefi olmayan kişilerin yaptığı alım satımlar şişiriyor buda bir etken senin bahsettiğin şirket mevzusuna %10 - 20 kişi açıp girer o işe sıfır araç bayilerde olmaması da büyük bir etken ona katılıyorum ama diğer bir unsurda bunu fırsat bilip ayak üstü alım satım yapanlar.

Sürü piskolojisi gibi düşüne bilirsin sahibinden ilan sitesine bir kişi (şahıs) aracına 350 lira yazdıysa herkes buna yakın fiyatları enjekte ediyor 350 lira bu araç satıldı diyelim alan kişi binici değil alır almaz 2 gün sonra ilan a 380 400 bin yazıyor ve fiyatları görenler tekrar güncelliyor fiyattını bu şekilde piyasa şişiyor. Ve neredeyse her 1 ayda bir fiyatlar değişiyor.