Primal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sizi neyin rahatsız ettiğini çok iyi biliyorum Tekrar ısrarla söyleyeyim, hükümet tarafından baskılanan kurdan ötürü serbest döviz ticaretinin yapılabildiği yerlerde (ki kripto para borsalarında USD'ye endeksli olan stablecoinler de buna dahil) dolar aşırı değerlendi. Kısaca USDT'nin USD'ye eşit olmamasının konumuzla herhangi bir alakası yok. Ancak USDT'nin artışı sebepsiz değil, dolara bağlı olarak artıyor.

Şuan USDT kuru geriledi, ondan ötürü Binance üzerinden kartla alım yapmanın çok bir kârı olmuyor (şuan %0,1 gibi bir şey kazandırıyor). Ancak geçen hafta 20,33 TL'den alıp 21,7 TL civarından bozarak işlem yaptım. İşlem başı %4,5'tan fazla getirisi oldu. Böyle bir açıklık olması durumunda Binance kullanılabilir. Şuan ise konuda belirttiğim gibi kartla kripto para alınabilen sitelerde %2-%2,5 civarı kazanç sağlanabiliyor. Ayrıca yine kullandığım multi currency bir bankada işlem komisyonları vs. çıktığında %3 kazancı oluyor.
Bayram tatilinde piyasa kapalıyken doların baskılandığını düşünen biriyle tartışmak istemiyorum. Bayram tatilinde usdt/tl paritesi bildiğin serbest piyasaya döndü. Ama bu farkın açılışı da 19 nisandaki btcnin düşüşüyle başladı. Btc nin ani düşüşlerinde usdtye geçişler artar. Dün yine piyasanın kapanmasıyla usdt/try artışa geçti her hafta sonu genelde olan şey.

Dolar zaten baskılanıyor onunla bunun alakasının olmadığını söylüyorum sadece . Binancedeki botlar serbest piyasanın olduğu yerde acımazlar 21.79 a kadar çıkardılar kuru bayram döneminde . Geçen seneki Ramazan Bayramında da benzer hareketi yaptırdılar , bakabilirsiniz USDT:USD 1:1 olduğu yeri bulursanız yukardaki mesajımda söylediğim gibi kar edebilirsiniz yoksa usdt almış olursunuz İyi forumlar