Size binancenin sitesindeki bilgilendirme yazısını attım . Kestiği komisyon %2 geriye 3-5 kuruş bir fark kalıyor banka veya kredi kartıyla alırsanız. Binancede 1 usdt 1 dolar , bizdeki gibi 19.42 değil ki, 20.37 dan veriyor. Üstüne %2 lik kesintiyi de eklerseniz. Zaten binancedeki fiyata geliyor.
Belli ki hiç denemeden 1 usdtyi dolara eşit sanıp kar edeceğiz sanıyorsunuz . Ayrıca alım yapabilmeniz için paranın kaynağını gösterir belge istiyorlar .
Siz hiç alım yaptınız mı? Normal dolar kurundan kaynaklı falan sanıyorsunuz da ondan soruyorum
USD nin USDT ye 1:1 olduğu bir yer bulursanız güzel kar edersiniz ama sizin dediğiniz binance üzerinden yapılan işlemde sadece usdt almış olursunuz

İlk kısım için wise vardı galiba onda da adamlar zarar ettiklerini geç de olsa farkettiler. Şuan kapattılar .
Ben sizi neyin rahatsız ettiğini çok iyi biliyorum

Tekrar ısrarla söyleyeyim, hükümet tarafından baskılanan kurdan ötürü serbest döviz ticaretinin yapılabildiği yerlerde (ki kripto para borsalarında USD'ye endeksli olan stablecoinler de buna dahil) dolar aşırı değerlendi. Kısaca USDT'nin USD'ye eşit olmamasının konumuzla herhangi bir alakası yok. Ancak USDT'nin artışı sebepsiz değil, dolara bağlı olarak artıyor.
Şuan USDT kuru geriledi, ondan ötürü Binance üzerinden kartla alım yapmanın çok bir kârı olmuyor (şuan %0,1 gibi bir şey kazandırıyor). Ancak geçen hafta 20,33 TL'den alıp 21,7 TL civarından bozarak işlem yaptım. İşlem başı %4,5'tan fazla getirisi oldu. Böyle bir açıklık olması durumunda Binance kullanılabilir. Şuan ise konuda belirttiğim gibi kartla kripto para alınabilen sitelerde %2-%2,5 civarı kazanç sağlanabiliyor. Ayrıca yine kullandığım multi currency bir bankada işlem komisyonları vs. çıktığında %3 kazancı oluyor.