Ne işle meşgulsünüz hocam? İş kurup mu gittiniz yoksa gidip orada işe mi girdiniz?
şuan şahıs şirketi kurup e ticaret yapmaktayım. ilk geldiğimde marketde reon görevlisi olaral çalışıyordum sonra fabrikaya geçiş yaptım böylelikle oturma izni alabildim bu iş sözleşmelerim sayesinde.
Türkiye insanından ve gündeminden uzak kalarak stres seviyeniz yüzde kaç azaldı hocam 😄 moral-motivasyonunuzda ne gibi artışlar oldu?
inanın hocam %99 azaldı
Çok kötü durumdasınız dimi hocam, ekonomik olarak bizi kıskanıyorsunuz. Ekmek sırasındasınız dimi hocam? bizim süper güç olmamız için her gün ayin yapıyorsunuz dimi hocam

( lütfen evet diyin.
şuan yağ kuyruğundayım hıcam
5 gün sonra avusturyaya gidiyorum, ilk gittiğinizde ne iş yaptınız nasıl iş buldunuz insanlarla nasıl anlaştınız?
hayırlı olmasını temenni ederim. ilk gittiğimde bir akrabam sayesinde gelebilmiştim vize alabilmiştim. markette reon görevlisi ve fabrikalarda çalıştım bu şekilde vizem uzadı. yabancı bir yere gittiniz mi hani zamanla tanışıp muhattap olup bir şekilde anlaşmaya başlıyorsunuz.
Nasıl gittiğinizin sürecini kısa bir şekilde anlatabilir misiniz?
öncelikle en kolay yoldan vize almanızın yolu İsveçten birini bulup onun evine yerleşmeniz gerekecek 1 yıllık vize alabilirsiniz böylelikle ve rahatlıkla bu 1 yıl içinde çok rahat iş bulabilirsiniz ve iş sözleşmeniz sizin oturma izniniz olacak. temel düzeyde İsveççe veya İngilizce bildiğinizi kanıtlamanız gerek tabi.