"Tüfeng İcat Oldu Mertlik Bozuldu"
Merhaba arkadaşlar, son günlerde bir chat GPT fırtınası almış başını gidiyor. Google'nin tahtını elinden alacak bir yazılım mı? Merak ettim, satın aldım ve 10 yıllık bir yazar olarak baktım ki evet alacak ama bu robotu deneyenler bilirler ki yapay sinir ağları ile yazılan ve insan elinin hiç dokunmadığı soğuk yazıları Google amca da tanıyor ve onlarla doldurulan siteleri spam olarak algılayacak bir yazılımı piyasaya her an sürebilir. Sonra az emekle doldurulan binlerce siteyi patır patır düşürecek. Google insan eli ile yazılmış özgün düzgün yazıları ön plana çıkarıyor. Bu politikadan ekmek yiyor.
Bu Çark Nasıl Dönüyor?
Reklam şirketleri neden Google'ye milyarlarca dolar ödüyor? İnsan kitlesine ulaşmak ve tüketicileri satın almaya teşvik etmek için. Tüm çaba ticaret ve para için.
Reklam şirketleri de ürünlerini en nihayetinde robotlara satmayacaklar. Onlar tüketici insan popülasyonlarının peşindeler. Bu çarkın her dişlisinde insan faktörü önemini korumaya devam edecek. Bu bakımdan Google bu işe hemen bir çare üretmezse ayda kazandığı milyar dolarları unutmak zorunda. Konuyu fazla dallandırıp bulandırmadan, esas konuya geçeyim.
Özgün ve organik makale için chat GPT gibi yapay zeka araçlarından yararlanmak elbette gerekli ama onu sadece bir arama motoru olarak kullanmak gerekiyor. Aranan bilgilerin derli toplu verildiği ayrıntılı bir yeni nesil arama robotu olarak görmekte yarar var. Yazarlar olarak biz de bu gelişmeye kendimizi kapatmıyoruz ve bu aracı nasıl daha verimli ve insan yararı için kullanabileceğimizi düşünüyoruz. Eskiden bir konu araştırması için onlarca sekme açıp bilgileri tek tek sitelere bakarak araştırıyorduk. Şimdi ise Google'ye gerek duymadan bir konu hakkında detaylı bilgiyi alma şansımız oldu. Daha hızlı yazılar çıkarma, farklı fikirlerle yazıyı işleme, daha çok cümle kullanarak yazıyı zenginleştirme şansımız da doğmuş oldu. Ancak bu robotun yapabileceği bu kadar.
Makale yazarı etiketi ile k şunu söyleyebilirim ki: Chat GPT tek başına siteleri yükseltecek potansiyele asla ulaşamaz. İnsan düşünceleri ve duyguları bu yapay zeka ile kıyaslanamaz. Bu iş çok kısa bir sürede mutlaka insan müdahalesinin gerekli olduğu bir sisteme evrilecek.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.