selam dostlar
ekmeğini dijital deryadan kazanan pek çok kişi gibi ben de
uzun süre pc başındayım, kendimce aldıgım bazı tedbirleri yazacağım, Sizde durumlar nasıl., bir sağlık sorununuz var mı? Ve de ne sağlık sorunu yaşamamak / sorunlarınızı hafifletmek adına neler yapıyorsunuz?
- Gözlerimde pek çoğumuz gibi çok ciddi olmayan bozukluklar var, o nedenle gözlük kullanıyorum. Kullandıgım gözlük camında tekniğini çok da bilmediğim bilmem ne ışık filtreleri var, doktor tavsiyesi ile ekstra para vererek almıştım yogun pc kullanımında koruyormuş. Çerçeveyi en ucuzundan alıyorum ama camda parası neyse veriyorum.
- 40-50 dk da aralar veriyorum, 2-3 dk yürüyüp dönüyorum.
- 2-3 dk lık molalar sonrasında pc, klavye, mouse pad vb. yerlerinde cmlik değişimler yapıyorum pozisyon farkı yaratmak için. Gerçekten işe yarıyor.
- Gün içinde bir kaç defa boyun, el ve kol eklemler için esnetme gerdirme yapıyorum. Ciddi bir sorunum yok çok şükür, sadece ara ara gelen ağrılardan korunmak için.
- Gözlük ve ekran camını düzenli temizliyorum (sadece hijyen için değil görüntüyü netleştirip gözü gereğinden fazla yormamak için)
Bu tedbirler kimine abartı gelebilir ancak zamanında boyun ve parmak ağrılarından çok çektim. Bir kaç gün çalışamadıgım oldu, gözlerimde kuruluklar yaşadım 1 hafta çok ciddi iş kaybı yasadıgım oldu vs. Bu gibi sorunlar yaşadıkça bu tip tedbirler geliştirerek artık şikayetleri minimuma indirgedim.
Bünyeden bünyeye de değişiyor tabi, kimisi var bam güm çalışıyor ama ne gözde ne eklemlerde bir sorunu yok, onlara da maşallah diyelim
Herkese ağrısız, sorunsuz, sağlıklı işler dilerim