Bu tarz konular hakkında saçma seo çalışmaları yüzünden internette bilgi bulmak çok zor oluyor. Her taraf birbirinin tekrarı malumat kaynıyor. Bugün kendi işlemimi yaptığım için burada da bilgi ihtiyacı olan arkadaşlara paylaşmak istedim.

1- 31 Aralık 2022 öncesi borçlarınızı kapsıyor
2- Tek seferde öderseniz tüm faiz siliniyor
3- Taksitli ödemek isterseniz tüm gecikme faizi siliniyor, taksitlendirme ayınıza göre 1.8 ile 3.1 arasında ana paraya faiz konuyor.
4- Tek seferde ödeme uan herkese tanımlanmış ve faizler silinmiş durumda.
5- Temmuz sonuna kadar ödeme imkanınız var. (Ay konusunda br iki farklı cevap aldım kontol edin)
6- E devletten kontrol ettiğinizde sisteme geçmediği için eski faizli tutarınızı görüyorsunuz. Ödeme aşamasına geçince SGK sitesine bağlanıp borç sorguluyorsunuz. Sorgu sonucunda otomatik olarak yapılandırılmış faiz silinmiş tutarı görüyorsunuz
7- Ek bilgi olarak sigortası olmayan arkadaşlar gss den yararlanmak istiyorsa aylık ödeme 300 tl olarak belirlenmiş bu yıl.

NOT: Bu bilgilendirme R10 Üyeleri için hazırlanmıştır. Saçma sapan seo sitelerinde bu listeyi gördüğüm takdirde itina ile her hücresine ailesinin her bireyine, Türk dilinin, İngilizcenin, Arapcanın ve az buçuk Rusçamın sağladığı tüm imkanlar ile ....... hatim okunacaktır. Madem para kaznıyorsunuz adam akıllı bilgi koymayı edep edinin vakit hırsızı haramzadeler.