Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnternet sitesi sahibi olan birçok kişi, Google'ye kızgın. Spam sitelerle başa çıkamıyor diye. Fakat ben yakın zamanda onun da önüne geçeceğine inanıyorum. Mesela birkaç ay öncesine kadar haber sitelerinin sürekli ilk sıralarda çıkmasından şikayetçiydik. Şimdi çok nadir görüyorum. Filtrelemeyi güzel yaptı gibi duruyor. Spam siteler için de çalışma yapılıyordur mutlaka. Birkaç güncelleme sonra onların da sonu gelecektir.

Yapay zeka konusunda ise kararsızım. Ancak Google'nin en azından rekabeti yukarı taşıyacağına inanıyorum.

Bir de ekleme yapmak istiyorum. Yaklaşık 75 yıl önce dünyanın ilk bilgisayarı yapıldı. 30 ton ağırlığında ve 167 metre karelik bir alana sığıyordu. Şimdi ise bir pirinç tanesinin onda biri boyutlarında bilgisayar yapıldı. Üzerine bir de yapay zeka hakkında konuşuyoruz. Milyarla yıllık dünya tarihinde son 75 yılda yaşanan bu gelişme, açıkçası beni biraz da korkutuyor.
İnanilmaz bir değişim olacak, özellikle olumlu yönde. Ama, her teknolojik gelişimde, bir şeyimizi kaybediyoruz, doğa ve kendimizle bağlantımızı.

İnternetin keşfinden sonra, ilk bilgisayarı alan kişi, şu an ki yapay zeka karşısında duyduğumuz hayranlığı duyduğuna eminim bundan 30 sene önce. O günden bugüne, elimizden neler gitti? (Arkadaşlıklar, sohbetler, doğada vakit geçirme, felsefe vb vb)

Aynı varoluşsal sorunlar yapay zekanın artması ve insanın git gide transhumanist bir canlıya dönüşmesi(yarı robot) kaygıları beraberinde getiriyor.( Bir yandan blockchain teknolojisi de geliyor)

Elon musk'in "yapay zekanın nükleer silahlardan bile daha tehlikeli" olabileceğini söylerkenki mesajinı şimdi ve ileride daha da iyi anlayabiliriz. Ama, ben insan varoluş felsefesi hakkında, eğer buna karşı bağışıklığı olanların(kendinin farkında) yapay zeka ile birlikte çok ileri hayat kalitesine ulaşacağını düşünüyorum. Bunu kendimde de görüyorum.

Sonuç olarak bu konuda çok olumluyum, çünkü yanınızda bir asistan, size her türlü bilişsel bir iş dahi her noktada yardımcı oluyor. Sizi uyandırıyor, kahve getiriyor, hastalara yardimci oluyor vb vb.

Örneğın Hasta bakıcılık bugün en stresli işlerden birisi olarak adlandırılıyor. Hatta uzun ömürle bağlantılı telomerlerin, kronik hasta bakıcı olanlarda azaldığına dair araştırmalar var. Yapay zekalar en azından yükün bir kısmını alabilir. Raporlama yapabilir, saatinde herşeyi yapabilir daha senaryo çok. Zorlu şartlarda madenlerde çalışabilir, ağırlıklar taşıyabilir, kazaları önleyebilir.

Bütün bunlar olurken, homo sapiens olarak insani derinliği unutmadan ve bir matrix için kaybolmadan yaşarsak inanilmaz bir hayat olur. Yapay zeka ve kendini bilen insan kombinasyonu