Hocam iyi hoş diyorsunuz evet ama, evimiz aile yadigari bir ev ve ev fiyatının artması burada benim herhangi bir işime yaramıyor ki günümüzde her şeyin fiyatının arttığı zamanda bu durumda gayet normal. Benim kendi oturduğum ev çok eski bir bina ve güçlendirmeyi işin içine katacak olursak ben neden 1 yıl boyunca 6.000-7.000TL kira ile piyasadan ev kiralayayım ki? Lütfen bu durumu tek taraflı olarak düşünmeyin. Güçlendirme için 400.000TL verip birde + kirayı kendi sıfır evimden daha fazla vererek neden eski bir binaya geçeyim ki? Bu dediğiniz yöntem ile ev sahibi olarak ben mağdur oluyorum? Ben zaten ortak bir nokta ile 5.500TL gibi bir fiyat talep ediyorum kendisinden.
Sevgili dostum, herkes istediği gibi birilerinin hayatını altüst edemez. Bir insan bir eve yerleştiğinde yeni bir hayata başlar ve o şekilde düzeni kurar. Yasalarla da bu korunur. Sürekli nakliye masrafları + emlakçı komisyonları vs. mi ödesin insanlar ne istiyorsunuz ? Barınma hakkı en doğal haklardan biridir. Zengin olmak isteyen başka bir yatırım seçsin.