Selamlar,
5 aylık en verimli geçecek şekilde ağır bir programa ihtiyacım var.
Amacım kilo vermek veya almak değil 1.85 - 78 kiloyum. Kas yapmak istiyorum.
5 aylık yapma sebebim 5 ay sonra askerliğim var askere gidene kadar en iyi şekilde zamanı kullanıp vucüt yapmak istiyorum.
Tavsiyelerini bekliyorum.
Merhabalar kendi bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışayım
Öncelikle vücudunuz için gereken besin ihtiyacını belirleyin protein başlangıç için kilo × 1.5 ile başlanabilir
Bu proteini ister tavuk ister başka bir protein kaynağından karşılayabilirsiniz ( toz vs bulaşmayın)
Şeker vs çıkarın tamamen diyete uygun beslenin diyet dediğimde sabah 1 yumarta yarım ekmek vs gibi değil vücudunuz ne istiyorsa onu öğünlere bölüp alacaksınız
Sporda önce bir kaç hafta fullbody sonrasında bölgesele geçilebilir diyet bozmadığınız ve spora devam ettiğiniz sürece yağ yakıp yerini kas kütlesi ile dolduracaksınız (yağ kasa dönüşmez)
Kârın antermanını haftada 3 -4 yapabilirsiniz (bölgesele geçilmişse o gün hangi bölge ise ona ek olarak örnek: göğüs + karın şeklinde çalışılır)
Spora ara vermezseniz ve diyetinizi bozmazsanız kısacası hakkını veirirseniz güzel bir gelişim göreceksiniz
Sakın ola ben daha çabuk büyürüm diyim normalin üzerinde anterman yapmayın kas kütlesi artacağına aksine küçülür kasında kendini onarması gerekir
Supplement alımına gerek yoktur
Yazım umarım faydalı olur sorunuz varsa bilgim dahilinde yardımcı olabilirim