Şikayet konuları hiçbir zaman çözümlenmeden kapatılmaz. Ben 10 yıldır o kategorideyim. Yeni üye olduğunuz için işleyişe hakim olmayabilirsiniz. Eğer ortada bir d0landırıcılık yoksa, taraflara sorunu çözmesi için süre veririz. O süre içinde çözülmezse, kişilere özel mesaj yazar ve durumu hatırlatırız. Akabinde ikinci kez süre veririz. Eğer yine çözmüyorsa, konuyu aktif edip, oradan uyarırız. Yine çözmüyorsa, çözene kadar uzaklaştırırız. Kısacası sizin gördüğünüz, buzdağının görünen kısmıdır.
@AYJANS; başta olmak üzere tüm forum yönetimi olarak, şikayetlerinizin çözülebilmesi için koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Hatalarımız elbette olur ama asla kasıtlı kararlar olmaz. Bunu da yeri gelmişken "Kamu Spotu" olarak aktarayım
Olması gerekeni ben söyleyeyim size. En ufak bir sorunda o kategoriyi kullanmamak, biraz empati yapmak, biraz alttan almak, biraz vicdanlı davranmak. Hiçbiri olmuyorsa ve kasıt varsa, yasal yollara başvurmak. Yıllardır üzerine basa basa söylediğimiz bir şey var ama yine de umursanmıyor. Bizler şikayet konularıyla ilgilenmek zorunda değiliz. Bunu yapmamızın tek sebebi, burayı güven içinde tutabilmektir. Ancak maalesef bazı arkadaşlarımız sizin gibi, zorunluluk olarak algılıyorlar. Bu düşünceden vazgeçersek çok memnun oluruz.
Buyrun, site sahibi Coşkun Bey'in konuyla ilgili yazısı:
https://www.r10.net/1077476916-post32.html
İşleyiş olarak bilgi sahibi olmayabilirim, faakat her iki taraftan kanıt almadan ortada d0landırıcılık varmı yokmu nasıl anlıyorsunuz. Veya şöyle söyleyeyim A kişisi için acılan bir şikayette A kişisi ben yapmadım dediğinde Konuyu açan B kişisinden kanıt beklemeksizin konunun kapanması neye dayanarak verilen bir süredir merak ederim. Ortada bariz olan mağduriyet varken konuyu kapatıp süreyi beklemek yerine kanıtların doğruluğunu karşılaması sonucunda kısıtlamalar başlatılsa daha iyi olur gibi tamamen kendi bakış açımdır.
Söylediğiniz işleyişle alakalı da tekrar söylemek istedigim iki tarafın kanıtlarını görüp evet burada x kişisi haklı x kişisiniz mağduriyetini gidermenizi bekliyoruz ve size şu süreyi veriyoruz denilse problem olmaz. Teşekkür ederim cevabınız için. Konuyla ilgili daha söyleceğim bişey yoktur. Cevaplarınız cok degerli ve doğru bilgiyi bize aktarmak için anlamlıdır. Tüm moderatörlere kolay gelsin.