Arkadaşlar bazen gerçekten bomboş konular açıyorsunuz. R10 nelerden sorumlu nelerden sorumlu değil bunu detaylı olarak Kanuni açıdan sizinle paylaşıp bu konuları noktalamak istiyorum.
R10.net Yasama Yürütme ve Yargı organı değil ! Sizin burada açtığınız şikayet konularına biz gönüllü olarak bakmaya çalışıyoruz buna kanunen mecbur değiliz. X kişilerle yaşadığınız ticari problemlerden veya hukuki anlaşmazlıklardan dolayı açtığınız şikayet konularına bakmakla yükümlüde değiliz..
R10.Net internet sitesi
T.C kanunları ve yönetmeliklerine göre bir İçerik Sağlayıcıdır. Kısaca Twitter'dan Facebook'tan yada Ekşisözlük'ten hiçbir farkımız yok. Twitter'da üye olup, kayıt olup tweet atıp küfür bir başka kişiye, başka bir firmaya küfür edebilir, tweet atıp verdiğiniz hizmetlerle sattığınız ürünlerle alakalı müşteriler bulabilir, yada bazı kişilerle iş gereği samimi olup kendiniz için çevre edinebilirsiniz. R10.net'den de aynı şekilde konu açarak, mesaj yazarak, paylaşımlarda bulunarak bunları yapabilirsiniz hiçbir farkı yok.
Bundan dolayı Her yaşadığınız problemde yönetimle ilgili, şahsımla ilgili saçma sapan konuları açmaktan vazgeçin artık! Yoksa gerçekten çok şeffaf ve net olarak yazıyorum burada kimseyi çekmek zorunda değiliz dışarıda üye olmayı bekleyen binlerce insan var sorun yaratanları süresiz forumdan uzaklaştırır, göndeririz.
Twitter'da Facebook'ta kayıtlı kullanıcılar kendi aralarında kavga ettiklerinde, kendi aralarında yaptıkları ticaretlerde oluşan hukuki anlaşmazlıklarda her konuya Facebook yada Twitter sahibini dahil etmiyorlar, edemezler. Bizde de durum aynı şekilde Yaş seviyenizde ideal aslında neden bu durumu algılayamadığınızı anlayamıyorum.. Biz şikayet konusu açmanız için sizlere yardımcı olabilmek için Şikayet Kategorilerini açıp GÖNÜLLÜ moderatörlerle ücretsiz konularınızla ilgilenip hakkınız yenmesin diye size GÖNÜLLÜ olarak hak tanıdığımız, iyilik yaptığımız için mi yaşanıyor bunlar?
Aslında konu açmak yerine hakkınızı yasal yollardan arasanız haklıysanız eğer birdaha o kişi bir başkasını kandıramaz hale gelir. Bu yüzden Hakkınızı yasal yollardan aramalısınız. varsa bir sıkıntınız hakkınızı sonuna kadar kullanın. Birileri do-landırıcılık yapıyor biz kendi avukatımızı
ÜCRETSİZ tahsis ediyoruz adam dava açmaya üşeniyor işimi gücümü bırakıp uğraşıyorum dolan-dırılan kişi zahmet etmediği için sonuca varamıyoruz
Bu arada R10'da üyelerin birbirleriyle yaşadığı Hukuki hiçbir konudan R10.Net markası, sahibi olarak ben yada moderatörler sorumlu değil. İçerik Sağlayıcı olarak bizim tek yükümlü olduğumuz konu gelen resmi tebligatlarda kanunun bizden istediği bilgileri adli makamlarla, emniyet güçleriyle paylaşmaktır ve eğer bahsedilen URL kanuna uygun değil ise o içeriği silmektir bunların dışında biri diğerine küfür etmiş bu bizi ilgilendirmez ve kanunen bir sorumlu değiliz. Diğeri bir kişiyi dolan-dırmış buda bizi ilgilendirmez suçun şahsiliği vardır;
T.C.K MADDE 20. - (1) Ceza sorumluluğu
şahsidir. Kimse başkasının fiilinden dolayı sorumlu tutulamaz. (2) Tüzel kişiler hakkında ceza yaptırımı uygulanamaz. Ancak, suç dolayısıyla kanunda öngörülen güvenlik tedbiri niteliğindeki yaptırımlar saklıdır.
Bahsettiğiniz firma koskoca
BDDK 'dan onaylı bildiğiniz Elektronik Para lisansı sahibi olan VISA destekli büyük bir holding'in markası. R10.net'e ait değil ! bize, televizyonlara, diger sitelere reklam veriyor olması bizimle alakası olduğu anlamını taşımaz ben yasalara göre reklamı yayınlar faturamı keser görevimi yaparım. Daha önce bize
Enpara reklam vermişti sorun yaşayanlar elbet olmuştur sonuçta %100 müşteri memnuniyeti Dünya'da hiçbir markada olamaz onunla sorun yaşayanlardan dolayı Enpara'yı mı banlasaydık?.
Vodafone reklam verdi üyelik verdik birisi hat ile ilgili problem yaşadı Vodafone'u banlayalım.
Garanti bankası reklam verdi üyelik verdik 2 müşterisi sorun yaşadı diye onuda banlayalım

bu mu yani düşünceniz?
3 aylık bir üye konu açmış diğer değerli arkadaşlar anketi oylamış

Ya arkadaşlar burası Devlet kurumu mu? bu neyin anketi.. Anketlere göre mi çalışıyoruz biz? Herşeyi çok detaylı yazdım çünkü bu konulardan fazlasıyla sıkıldım bundan sonra en ufak problemde kişiyi süresiz uzaklaştırır göndeririz kimseyi burada tutmak zorunda değiliz. Herhangi bir firmayla, şahısla yaşadığınız problemler Şahıs/Firma ve Sizin aranızdadır. Bundan dolayı zarara uğradığınızı, hakkınızı alamadığınızı, hakarete uğradığınızı düşünüyor ve bunu iddaa ediyorsanız firmayla çözmeye çalışmalısınız. Çözüm sağlanmıyorsa hukuki yolları kullanarak hakkınızı sonuna kadar aramanız gerekir.