Selamlar,

Google, genel olarak görsel istiyor. Hatta, Google orjinal resim yapay zekasız, içindeki konum ve bilgileriyle resim istiyor. Resimlerdeki nerden çekildiği dahil "Exif" bilgilerini değerlendiriyor. Bununla ilgili ingilterede "Local SEO" alanında, resimlerin manipilasyonu yapıp (resmin konum bilglerini değiştirip vb) ileri seviye tekniklerle local seo yapan uzmanların makaleleri var. (Net hatırlamıyorum)

Ek olarak, sadece text koymak sırf google için değil, kullanıcı açısından da olumsuz bir "UX" (kullanıcı deneyimi) etmeni. Google, (yabancı siteler için konuşuyorum), inanılmaz bir "takip" sistemine sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer sitenizde geçirdiği zaman az ise, hatta sitenizden çıktan sonra konuyla ilgisi azalıyorsa bile bunu takip edebilir. Her ne kadar "Sitede kalma süresinin" direk etmen olmadığı söylense de, Yandex sızıntıları bunun tam tersini göstermiştir. Google, bir noktada sitede kalma süresini "umursamazlık" yapmadığını düşünmeyin. Resimler, kullanıcıları sitede zaman geçirmezi noktasında önemli. Ben gözlemim,kaliteli resimler koyduğumda 30 sn daha fazla makalede zaman geçirildiği gördüm.

Her ne kadar, analitik zekalı insanlar "görsel" ögelere pek itibar etmese de, imgelerle anlayan bir çok insan var. Ondan dolayı "infograpic" resimler moda oldu ve şu an büyük siteler(healthline.com vb) dahi buna yöneldi. Eğer, resim koymama istediğiniz "hız" açısından ise durum farklı, oradaya bakış açım farklı çünkü, 5G ve üzeri internet teknolojileri ile 3 haneli hız, o gecikmeyi çok uzun sürede azaltacaktır.

Sonuç: Hedefe bağlı, konuya bağlı. Ama, orjinal resim eklemeniz, marka bilirliği ve insanın görsel karşı hassas bir yaratılışta olduğunu düşürsek mantıklı ve iyi bir yatırım. Google botları ayrıca resimleri Alt textlerini ve yapısını okuyabilir. Google, en nihayetinden "kullanıcı" deneyimine önem verme gayretinde ve aynı kapıya çıkıyor.