Forumdaki Domain işi ile uğraşan 10 kişiden 8'i al sat işi ile uğraştığı için ister istemez fiyatlar yükselmiyor. Senden domaini alıyor 2 gün sonra yine forumda domain için konu açıyor. Bir domainin 3 farklı kişiden ihaleye çıktığını gördüm.
Herkes en düşük maliyetle almak istiyor. Buda domain satışı yapan için normal bir durum.
Son alıcıya ulaşmak önemlidir. Bunun içinde büyük sitelere park etmek gerekiyor. Reklamını pazarlamanı iyi yapmak gerekiyor.
Ben Türkçe domainlerimin sayısını baya azalttım. Yabancı domainlere yöneldim ve güzel satışlar oluyor.
Elimdeki yabancı .com uzantılı bir domain için farklı uzantısını kullanan bir siteye mail atmıştım. 2 gün sonra domaini x.xxx $ fiyatından satın almıştı.
Kısaca kovalamak gerekiyor
Çok haklısın hocam gerçekten bende zamanında hiç ilan vermediğim halde whoisten bir arkadaş bulmuş domaini almıştın o zamanlar iyi paraydı 1500 liraya satmştım 4-5 sene önce. Şimdi 17 yaşında domaini 300 e satıyoruz ki sattığım domainden de daha iyi üstelik bu domain bence garip bir durum.
Paraya sıkıştım diye hadi acık arttırmaya koyayım belki değerine gider dedim istediğim gibi olmadı.
Muhakkak domain alanlar dediğiniz gibi yapmalı ve acele etmemeli belli yerlerede konulmalı.