Bir adet sıfır daire satın alacağım. Bina yeni yapılmış olup direk müteahhitden alacağım. Evi gördüm kapora mı verdim inşallah önümüzde ki hafta işlemleri halledeceğiz. Kafama takılan bir durum var. Sahibinden ilanında ev brüt 80m, net 75m ve kat mülkiyetli yazmaktadır. Kredi işlemleri için tapu görüntüsü istemiştim. Tapuda metre kare brüt 83 net 57 ve kat İrtifaklı yazmaktadır. Arkadaşlarımla otururken kat İrtifaklı olduğunda tüm bina ortak olma gibi durumlar oluyormuş. Birçok yer ile görüştüm. Kafam iyice karıştı. Sıfır binalar bu şekilde tapusu alınıp daha sonra mülkiyete geçirildiği yazıyor. Ancak proje uygun değilse mülkiyet de alınamadığı söyleniyor. Evin projeye uygun olup olmadığını da belediyeden öğrenebildiği yazmaktadır. Bir diğer yazıda ise ev uygun değilse banka kredi vermeyecektir kredi ile satın alıyor iseniz banka size böyle problem olduğunu söyler demektedir. Daha önce bu tarz bir durum yaşayan oldu mu? Tecrübelerini aktarabilir mi? Müteahhit firması güvenilir bir firma ise problem olmaz diyorlar ancak benim tanıdığım bir firma değil İnternetde ise firma ile ilgili çok fazla bilgi bulamadım. Herhangi bir şikayet de görmedim.
bence irtifaklı, mülkiyetli ayrımlarından ziyade siz müteahhitle yada satıcı ile konuştunuz mu bu durumu?
netin ilanda 75 tapuda 57 göründüğünü, ilanda kat mülkiyetli tapuda irtifaklı göründüğünü sordunuz mu? cevabı ne oldu ?
işin içinde eğer bir yalan varsa dünyada tek ev kalmışcasına burnunuzun dikine gitmeniz sizin zararınıza olacaktır.
etrafımda yıllardır irtifaklı olup mülkiyet bekleyen insanlar var.