StreetStills adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

Düşüncelerinizde haklısınız fakat günlerce muhasebecilere gittim görüştüm. Ya doğru kişiyi bulamadım ya da gittiğim kişiler işini düzgün yapmıyor diye düşünüyorum.

Gittiğim yerlerden bazıları e-devlet şifrelerim ve sgk şifrelerimi alıp ben yapıyormuşum gibi benim adıma girip yapmayı teklif etti. (yani resmiyette muhasebeci yok gibi görünecekmiş)

Bazıları bana 3-5 isim ver gelse de gelmese de sigorta gösterelim minimum tutsun dedi. (ben herkesi günü gününe gösterip minimum işçilik üstü çıksada göstermek istiyorum. Bu şekilde uğraştırıcı olurmuş uğraşamazlarmış)

Bazıları da odanın belirlediği ücret tarifesinin kat ve kat fazla fiyat istedi.

Ben şimdi hangilerine güveneyim bilemedim. Usulünce iş yaptırmaya kalktığımda hem günlerim gitti hem yaptıramadım.

Sonra gittim SGK ya. Oradaki memur işin ilk defa deneyen biri için zor olduğunu anlattı. Fakat işin başında olduğum için, her gün geleni gideni düzenli gösterirsen hiç bir sorun olmaz dedi. Sadece bazı giriş çıkışlar için belirli süre varmış. Onları takip edeceğine gününde gir sorun olmasın dedi.

Şimdi siz olsanız günlerce dolaşıp bu şekilde çözümsüz kalan bir iş için hala başkaları ile uğraşmayı mı seçersiniz? Ya da hemen çözüme ulaşmayı mı?

BU arada konuyu okuyan herkes için yazıyorum.
Bu işi yapabilecek muhasebeci veya danışmanlık verebilecek muhasebeci var ise bana ulaşabilir.

benimle kıyaslama durumu derdim seni yermek değil ancak başına geçekjten ciddi iş alırsın
ben ne yaparım söylim tecrübelerimle sabittir. doğru sorular sorarım doğru kişiyi bulana dek arayışıma devam ederim. örnekle açıklamak gerekirse işyeri dosyasını zamanında açmadın diyelim asgari brüt ücretin 3 katı cezası var 1 sgk lı personeli gününde girişini yapmayı unuttun 10bin tl cezası var. çıkışını yapmayı unuttun cezası var istirahatlı diyelim adam sana rapor getirmedi nerden bileceksin mesela işte bundan da sorumlusun cezası var.. sgk bir şekilde resen kendi tespit etti bu cezaları 2 kat uygulanır. 5 kişiden fazla personel çalıştığı zaman maaşlarını bankadan ödemen gerekiyor. bunu yapmazsan ve tespit olursa cezası var bes kesntisi yapmadın diyelim cezası var yani daha sıralanır... inşaat işi riskli iş, iş güvenliğinin olması gerekiyor. icezası var nşaat maliyetine göre inşaatı kendin bile yapmış olsan ustasıda ameleside belirli bir işçilik tamamlayıp ödemen gerekiyor. gibi gibi süreçleri var.

yani dostum bu serzenişim senin iyiliğin için kendi adıma konuşmak gerekirse ben şahsen özel bina inşaatı muahsebesi takip etmiyorum. etmemde prensip diyelim. Bana gelmiş olsan güzel insan ben özel bina inşaatı muhasebesi yapmıyorum derdim açık açık. bunu sana demiyolar veya farklı farklı cümleler kuruyorlar diye bundan vazgeçmeyin çevrenizde illaki işin ehli biri çıkacaktır karşınıza