Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu gerçekten ayağı yere en sağlam vuran stratejimdir.

Kaybedilen siparişlerin %43'ünün sepet aşamasında gerçekleştiği istatistiklerini mutlaka görmüşsünüzdür. (bazıları için %20 - %30 değişebilir)
Bir karar müşteriyi oraya kadar getirdi ama devamı yok? Sepete kadar gelmiş kişi nasıl olur da oradan sıvışabilir? İnanması güç.

Bu, e-ticaret sitenizin kan kaybettiğinin sağlam bir işaretidir. Yani para kaybediyorsunuz.

Çözümünü de anlatıcam ama önce bazı can alıcı sebeplere bakalım mı? Peki...

1- Müşterinin dikkati dağıldı ve başka yere sürüklendi
2- Belirsizliğe kapıldı ve siparişi tamamlamaktan vazgeçti
3- Ya da acil bir işi çıktı ve ödemeyi sonra yaparım dedi (sonsuza dek geri dönmedi)
4- Kredi kartında sorun çıktı yada sizin ödeme alt yapınızda sorun vardı (ahh teknik sorunlar)
5- Vesaire vesaire...

Gördüğünüz gibi banka hesaplarınıza para geçmeyene kadar müşterinin sepet ve ödeme aşamalarında birçok kaçış noktası var. Yani kovanızın altı delik, para kaybediyorsunuz.

Ama bunun sağlam bir reçetesi var.

Reçete ağır ama gerekli. Ölmek üzere olan hastayı iyileştirmek için herşeyi yapmak gerekmez mi? Bence de öyle.
Tek kelimelik reçete; funnel. Daha fazla detay için okumaya devam edin.

Evet, sepete kadar gelmiş kişileri tespit eder ve onlara tekrar ulaşırsak neler yaşanabileceğini düşünün... Daha fazla sipariş mi? Kesinlikle öyle.
Bunu rüyamda görmedim veya çılgın biri bana anlatmadı. Bu yeryüzündeki en sağlam pazarlamacıların bir numaralı formülü.

Sepeti terk eden müşterileri mail yada sms yoluyla kuluçkadan kaldırabilirsiniz. Bu funnel 3 aşamadan oluşur. İşte kaybettiğiniz paraları geri almak için kuracağınız otomasyon.

1- Hatırlatma bildirimi
2- Ürününüzün faydalarını tekrarladığınız bildirim
3- Aciliyet bildirimi (genelde indirim kuponlarıyla yapılır)

Tahmin edeceğin gibi bu profesyonel süreç devreye girdiğinde servet akacaktır. Daha önce müşterilerim için yaptım oradan biliyorum.

Demek istediğim, e-ticaret sitesi kurmakla iş bitmiyor. Yada reklama abanmakla. Yada en mükemmel ürüne sahip olmakla. Yada... Anladınız.
Süreçleri optimize etmek e-ticaretin bel kemiğidir ve bunu yapmadığımızda sürekli para kaybederiz. O zaman geriye kalan noktaları kendiniz doldurun.

Daha fazla müşteri kaçırmamak için ne yapmalısın?

Kesinlikle!

Umarım faydalı olmuştur iyi forumlar cümleten.
Çok güzel faydalı oldu . Bende benzer kategoride şuanda çalışıyorum . Funnel yazılımı oluşturuyorum. Buradan bilgisini paylaşırım. Upsell downsell lead magnet checkout tipinde.