selimgezer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, Allah razı olsun. Tedavi tek çözüm ama konusu açıldığında dahi çok ters tepki veriyor. Bilmiyorum nolur ama hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Rabbim kimseyi ne bu illete ne de bunu kullananın aile bireyliğine düşürmesin.
Yukarıda yazdığım mesaja istinaden size bir örnek vereyim.

Çalıştığım bir ilde genç bir kızımız vardı saha 17-18 yaşlarında yemyeşil gözleri güzeller güzeli bir kızımızdı bu. Beyaza alışmıştı torbacılarla geziyordu hep, bir gün biriyle diğer gün bir başkasıylaydı. Kim mal alırsa onunla geçiriyordu günlerini. Ailesi ile görüştük onlarda kızımız yaşasın da nefes alsın da artık yapacak birşeyimiz yok diyordu hep bize. Kızı aldık günlerce konuştuk, sokakta gördüğümüz yerde alıp evine götürdük, haftalarca konuşarak tedaviye ikna ettik. Tedavisi bitti 1 hastaneden çıktı 1 ay olmamıştır belki içmediği daha sonra telefonum çaldı evinde krize girmiş yine hemen evine gittik. Yatakta yatıyor yarı giyinik vaziyette kimseyi yanaştırmıyor yanına biz oturdum yanıbaşına anlat bakalım ne oldu kızım dedim. Abi tedaviden sonra 1 ay içmedim nefsime hakim olmaya çalıştım. Daha sonra gezerken bir sokağa girdim o sokakta evleriden birinde bunu içiyorlardı dayanamadım yerini buldum gittim bende katıldım sonrası böyle oldu işte dedi. Bizim sana yapacak birşeyimiz yok bu illeti bırakman için bu şehiri terk etmen gerekli dedik ayrıldık yanından. Ondan sonra bir kaç defa daha sokaklarda sağda solda bunu torbacılarla gördük bir dahada izine rastlamadık.

Yani diyeceğim şudur ki bu illetten kurtulmak isteyen yaşadığı şehiri terk edecek bunun başka yolu yok. Çünkü en ufak istekte mutlaka oraya çekiyor nefis kendisini.