Allah yardımcınız olsun. Bildiğim kadarıyla bırakmak isteyen bile çok çok zor bırakıyor. İçki ve sigara konusunda son derece gevşek bir millet olduğumuz için uyu5turucu madde bağımlılığı da yaygın. Halbuk iher 3 tür madde de bağımlılık yapıyor zarar veriyor. Siagar ve içki konusundaki gevşeklkiğin zacasını da toplum olarak böyle ödüyoruz.

Maalesef ateş düştüğü yeri yakar. Bu belaya bulaşmayan bilmez. Her 3 maddenin de iki ortak özelliği var. Alıştığın zaman bırakmak çok zor. İkinci ortak özellik sosyal çevre.
Sosyal çevre etkisi olmadan hiçkimse durup dururken bu madelere heves etmez. Toplumun kültürel ve ahlaki düzeyi nedniyle bu 3 zararlı madddenin yayılması da doğal sonuç.

Adını vermek istemediğin bir resmi kurum var. Bu kurumda memurları bilgilendirmek için bir doktor konuşma yapıyor. Doktor yıllarını mesleğe vermiş sağlığa tıpa vermiş deneyimli birikimli kültürlü aklı başında bir insan. Doktor memurlara şöyle anlatıyor. Ben diyorum denemek için sadece bir defa denemek için tadına baktım Bir defa diyorum o maddenin. O bir defa tadına baktığım maddenin 10 yıl boyunca kafamdan çıkaramadım diyor. Şimdi bu bağımlılığı anlatmak tarif etmek ancak bu kadar iyi olabilir. Siz şöyle düşünün yani bilinç düzeyi akıl düzeyi toplumun birçok kesiminden daha üst seviyesinde olan bir doktor sadece bir kez tadına baktığı bir şey hakkında böyle diyebiliyorsa, bizim gibi insanlar bu bağımlılıktan nasıl bir duruma gelebilir.

İşte toplumun nasıl bir belaya bulaştığını varın siz düşünün.