Merhaba, bir durum karşısında ne yaparsınız merak ediyorum. Akıl akıldan üstündür diyerek buraya konu açmak istedim.

Bulunduğum bölgede son 2-3 yıldır madde kullanımı hat safhada. Çocukken beraber olduğum bir çok insan şuan bu bataklığın içinde çırpınıyor maalesef. Her gün farklı ve hiç beklemediğim insanların bu bataklığa düştüğünü duyar oldum. Allaha şükür ki hiçbir zaman yanlışa yönelmedim ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın da diyemiyorum değer verdiğim insanlar günden güne yok olurken. Gizliliği bozmamak için hayal ürünü isimlerle konuyu özetlemeye çalışacağım.

Bir yakınım olan Ahmet abi madde bağımlısı. Yaklaşık 4-5 yıldır kullanıyor ve bu yüzden evliliği sonlandı. Ailesi normalde varlıklı bir hayat yaşarken Ahmet abinin madde kullanımı sebebiyle açtığı maddi zararları kapatmakla uğraşmaktan maddi durumları çöktü. Her ay bir eşyalarını satar oldular mecburluktan. Her geçen gün daha kötüye gidiyor ve kendini canından ileri tutan anne babasına bile saygısız tükenmiş durumda. Babası bir memur maaşı ile hem ailesini hem Ahmet abinin açıklarını kapatmaya çalışıyor ama yetmiyor tabi. Yaşı da 33 olduğu için sözlerini dinletemiyorlar. Yapma oğlum, yazıktır, günahtır sözleri yetersiz kalıyor.

İş tecrübesinden dolayı aylık 13-15K maaşlı iş tekkiflerini yok sayıp madde bağımlısı arkadaşlarının çalıştığı yerlerde aylık 3-4K maaşla çalışmayı tercih ediyor. Sırf onlarla bir arada olmak için.

Yapılmadık bir yöntem kalmadı ama sonuç olarak bu abim asla maddeden uzaklaşmıyor. Tedaviye ikna edemiyoruz. Tedavi olsa yüksek oranda kurtulacak ama çok fazla tepki veriyor konusu açıldığında bile. Ne ailesini ne arkadaş çevresini dinliyor.

Siz olsaydınız ne yapardınız? Nasıl bir yol izlemeyi tercih ederdiniz?

Değerli zamanını ayırıp okuyan ve yanıt vermeye tenezzül eden herkese sonsuz teşekkürler şimdiden.