Merhaba dostum; aylık 700-800₺ yemek gideri olan benden tavsiyeler;
Ciğer (ucuz + protein değeri yüksek)
Yulaf (n11'de falan satıyorlar ucuza kg'sini, doyurucu)
Patates (doyurucu)
Haşlanmış yumurta veya omlet + patates ikilisi aşırı tok tutar.
Pirinç, bulgur, bakliyat, makarna'ya katılıyorum asla eksik etme ama dönüşümlü kullan ki sıkılmayasın.
Ben de barbunya pilaki öneririm bu arada sıkça tüketiyorum.
Köyden, nenemden bolca kavanoz alıyorum menemenlik, salça, yağ, yumurta bunlara az para veriyorum.
ÇORBA (işin püf noktası bu, çorba özellikle havalar soğukken iyi gidiyor ve bir tencere çorba 3-4 gün idare ediyor öğünümü özellikle mercimek çorbası)
Krep yap 3 gün sabahleyin ye, tavsiyemdir.
+++++ toplu aldığım şeyleri 2-3 ay gidecekse mutlaka taksit'e böldürürüm o ayımı rahatlatmak için.
3 kg kıyma aldıysam 100g'lık buzdolabı paketlerine bölerim böylece 30 öğünlük porsiyonum çıkmış olur (not 3 kg kıymayı örnek verdim 1kg alıp 50g'lık paketlerle de yapabilirsin şahsen ben aldığım zaman taksite böldürüyorum)
Kaşar alıyorsam 2 taksite böldürürüm zaten 2 ay gidiyor =)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar; Birde bim,a101 ve şok var benim sokağımda bolca fırsat reyonunu takip ediyorum. AKAKÇE ve market aktüel gibi uygulamaları indirmen iyi indirimleri yakalamanı sağlar. Hayırlı akşamlar.
Herşeyi listelemiş ve son noktayı koymuşsun hocam çok teşekkür ediyorum daha iyi doyacağım. Çok sağlıklı ve besin değerleri yüksek ürünler var bu hafta barbunya yulaf krep çorbayı da menüme eklemeyi düşünüyorum gerçekten güzel bir menü oluşturuyorum kendime baya bir yemek çeşitliliğim oldu.