Yaklaşık bir ay önce günde neredeyse bir pakete çıkmıştım, sonra kademeli olarak günde 2-3 dala kadar indirdim. Son bir haftadır da hiç sigara içmiyorum. Daha kesin konuşabilir miyim emin değilim ama hiç bu kadar iradeli olmamıştım bu konuda. Arada bir, bir iki günlük bırakmalarım oluyordu ama dışarı çıktığımda hemen bir paket alıyordum kendime.

Şimdi ise dışarıya ne kadar çıkarsam çıkayım içmek istemiyorum, hatta biraz tiksinti dahi duyuyorum, evde biri içince de tiksiniyorum. Bir haftanın ardından yavaş yavaş koku alma duyumun daha keskinleştiğini hissediyorum ve daha çok oksijeni ciğerlerimde hissediyorum, "ne kadar güzel bir şeymiş" diye kendi kendime içimden geçiriyorum bunları hissedince.

IQOS falan içerdim onu da bir haftadır içmiyorum. Büyük ihtimal tütününü bulabilsem içerdim ama bulunduğum çevrede yok, onu yine çok zorda kaldığımda içerim sonuçta sigara kadar kötü bir şey değil ama sigarayı bırakmış olmak çok güzel hissettiriyor, darısı sizin başınıza arkadaşlar.

Askerliğime çok az bir zaman kaldı bakalım orada umarım tekrar başlamam. Hedefim askerde de hiç sigara içmeyip askerliği fırsata çevirip iyi bir vücut ile geri dönmek.

Not: 6 yıllık içiciyim.