Merhabalar,
Bir süre önce
@KonukBilisim;'den SMS Onay scripti aldık. Gayet memnunduk ve sorunsuz kullanıyorduk. 3 gün önce, mobil uygulama kullanan müşterilerimizin çok kısa sürelerde logout olması sebebiyle kendilerinden yardım istedik ve logout sürelerinin uzatılmasını istedik. Sağolsunlar yardımcı oldular.
Çok kısa bir süre sonra,
@HayalHost;'ta barınan VDSimizde ana bilgisayardan kaynaklı sorun oluştu ve 15dk kadar sitelerin hiç birine erişim olmadı. Daha sonra sorun düzeldi.
Bugün sitemizde Blog ve Müşteri Paneli linklerine ulaşılamıyor. "No input file specified." şeklinde hata veriyor tıklandığında.
@KonukBilisim;'e sorduğumuzda sorunun sağlayıcıdan kaynaklandığını Route dosyasında yada htaccess gibi dosyalarda değişiklik yapılmış olabileceğini söylüyorlar.
Biz bu dosyaların hiç birinde değişiklik yapmadık ve hatta VDS'te bulunan bu hesaba hiç giriş dahi yapmadık.
Dolayısıyla, biz değişiklik yapmadığımız için döndük
@HayalHost;'a ve kendilerine sorduk bu durumu. Kendileri de konuyla alakalarının olmadığını, sorun yaşanan 15dk'da sadece serverdaki fanın değiştirildiğini söylediler.
@HayalHost;'tan herhangi bir çözüm için talepte bulunmadık, fakat
@KonukBilisim;'den yazılımın sahibi oldukları için yardım istediğimizde, kendi hostinglerine yazılımı taşıyarak sıfır veri kaybı ile ya da ücreti karşılığında mevcut sunucuya, sıfırdan kurulum yapılarak, sitede yapılan değişikliklerin sıfırlanarak sorunu çözebileceklerini belirttiler.
VDS'te barındırılan diğer 4 sitemizde hiç bir sorun bulunmamakta ve stabil çalışmaktadır. Bu sitelerin 2 si özel yazılıma sahiptir 1i de wordpresstir.
Kısacası hizmet aldığımız iki firmada sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını savunmakta. Yazılımdan anlayan, sorunu daha önce yaşamış arkadaşların yardımlarını rica ediyorum. Bu sorun kimden kaynaklı sizce?