Merhaba, başlangıç tarihi 06.05.2022 olan bir sözleşmem mevcut. Ev sahibim daha önce bir kaç kere tüfenin çok üzerinde oranlar ile zam yapmaya çalıştı, kabul etmedik iyi niyetimizden tüfe ile onun istediği fiyatın aralığında bir tutar belirledik ve geçen yıl sözleşmeyi yeniledik. Sözleşmedeki yılın bitim tarihine 4 ay kala annem ve babam gelecek ister şimdi ister 06.05 tarihinde evi tahliye edin dedi.

Biraz araştırdım, ihtiyaç sebebi ile olduğu için 1. derece akrabaları gelecek diye beni çıkartabiliyor. Fakat anlamadığım noktalar var;

1- Ne zaman ihtar çekmeli ve hangi tarihe çekmeli? Yani şimdiden 5 ay sonra çıkın diyebilir mi yoksa sözleşme bittiği tarihten itibaren mi bu süre işler?
2- Ev sahibinin ihtar çekme gibi bir niyeti yok fakat ben sebebi ile beraber ihtar çekilmesini talep edeceğim. İhtarı ne diye hangi tarihte çektirmemiz gerekir?
3- Yerimize gerçekten annesinin babasının geldiğini nasıl takip edebiliriz?
4- Plansız şekilde taşınacağımız için burada bir hakkımız var mı taşınma masraflarını talep etme vb. gibi?

Konu ile alakalı önemli olduğunu düşündüğünüz bir bilgi varsa onuda aktarabilirsiniz. Teşekkürler.