Arkadaşlar bir firmanın SEO ve site yönetim işlerini alacağım nasip olursa. Ancak adamlarda 70-80 civarı Web sitesi var ve sitelerini taşıma aşamasındalar. Başka sunuculara taşınıyor.

Toplamda 10 adet Web siteleri için SEO çalışması yürüteceğim ancak daha iş ve anlaşma olmadan, 100 adet kadar sitelerin taşınması için sürekli beni oyalayıp duruyorlar. Taşınacak siteleri belirleme firma bulma iletişime geçme, taşıma sonrası ns yönlendirmeler vs vs. Taşımayı hosting firmaları yapacak ama taşımayla bitmiyor işlerBunlarla 1-2 gündür uğraşıyorum. Öncesinde de taşınacak firmaları ararken bana baya zaman kaybettirdiler.

Bu kişilerin işini almak için şuana kadar sesimi çıkartmadım ancak sabrım taştı. Taşımalar bitsin analizler bitsin kelimeler bitsin vs vs sonra anlaşalım diye bekletiyorlar. Ancak bu sürede de çalışanlarıymışım gibi iletişim kuruyorlar. Onu yapmadık mı, bu olmadı mı gibi…

Anlaşma yapmadan işinizi yapmayacağım demek istiyorum ancak bu sefer konuyu tartışmaya yöneltip benim için önemli olan bu işi kaybetmekte var. bir yandan da ipleri daha şimdiden ellerine vermek istemiyorum.

İşleri yaptıktan sonra iş anlaşmaya geldiğinde, fiyatı beğenmeyip biz bi düşünelimde diyebilirler. Kestiremiyorum adamları. 10 adet site SEO, yönetim, düzenleme, optimizasyon, sunucuları vs. Hepsi var işin içinde.

Kafam çok karıştı açıkçası. Bu firmada 2 hafta kadar SEO uzmanı olarak işe başladım. Ancak anlaşamadım ayrıldım. Sonra tekrar geri çağırdılar ancak artık uzaktan çalışıyorum işinizi o şekilde yapabilirim dedim onun üzerinden görüşmeye devam ettik.

Kafam çok karışık açıkçası ne yapacağımı bilemedim