arifarifarif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederim amacım bu markanın fanlarının bir arada paylasımlarda yorumlarda bulundugum bir sozluk sitesi acmak ama yorumlarda da oldugu gıbı marka adını kullanmıs olmanın sucunu merak ettım marka + fan + sozluk kelımelerı alan adında olsa suc olur mu hala arastırıyorum en nıhayetınde bu markayı kullanan ınsanlar bır araya gelmıs bır forum olusturmuslar tabıkı ıcerısınde elestırel yazı veya yorum atanlarda olacak ınsanlar hukukı cercevede elestırı yapma hakkına sahıpler adidasfansozluk ornegın suc mu detaylarını arastırıyorum (bu arada dusundugum marka adıdas degıl sadece ornek ) umarım bu konuda detaylı bılgıler elde etmıs olacagım herkes tesekkurler
hocam suç suç neyini anlamıyorsun? elbette ki kötü yorumlar olacak ama cezai işlem uygulamanacak olan kişi site sahibi siteyi açan kişi olacak. yorumu ben yazmadım demek kanunlar hükmünde seni haklı çıkarmıyor sen bu duruma ki buna kanunlar hükmünde suç deniyor zemin sağlamış oluyorsun. Yani bunda anlamayacak bir durum varmı? niye bu kadar ısrar ettiğini anlamadım. gidi bir avukata sorarsın oda sana benzer şeyler söyler. yukarıda arkadaşın da dediği gibi firmalar markaya yatırım yapacak bilinirlik tanınırlık ki bunların tümü toplumu reklam kampanyaları vs. ile yönlendirilerek yapılır sende kalkıp markanın yaptığı bunca yatırımın üzerine 10 dolara bi domain alıp krallık kuracağını mı düşünüyorsun?

yukarıda da söyledim. bir gelinlik firmasının tek kare resmini bu firmanın bayisi olan başka bir firmanın internet sitesinde kullandık. kaldıki bu resimleri bize firma temin etti. bu gelinlik firmasının avukatından ayrı sahibinden ayrı telefon aldık. adamların dediği şu. biz kalkıcaz gelinliği tasarlıycaz, manken tutucaz, kurgusu yönetmeni çekimin yapılacağı yerlerin kiraları uçak biletleri mekanın kiraları vs masraf yapıcaz sen alıcaksın şakkadanak sitene koyacaksın. uzun lafın kısası dostum istersen git firmanın önünde firmanın ürünlerinin imitasyonlarının olduğu stant aç kendin bilirsin.
sevgiler saygılar.