Braves adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Daha önce başına gelen veya avukat arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Geçen sene kiraya çıktığımda emlakçı tahliye taahhütnamesi de imzalatmış. Evrakda tahliye tarihi boş fakat taahhütname yani imzalama tarihi 01.01.2023 olarak yazılmış. Ben bunu ileri tarih olduğundan iptal ettirmek istiyorum. Noterden nasıl bir işlem yaptırmam gerekiyor?

Notere gidip sordum birşey yapamazsınız diyor. Bu evrağın üzerindeki tarih 01.01.2023, noterden 29.12.2022 tarihinde aslı gibidir yaptırsam bu evrağı geçersiz kılmaz mı?

Teşekkürler.
Geçmiş olsun imza tarihini boş bırakıp evrak teslim ederseniz böyle olur aksini kanıtlayamazsınız.

MO93 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tahliye taahhütnamasi ister tarih yazılsın yazılmasın senin kira sözleşmen başladıgı tarihten itibaren baslar ona 10 yıl da yazsa önemli degil sen kiralarını gününde ödersen ve kimseden şikayet gelmezse seninle alakalı o evragı işleme koydursa bile senin kontratın bitmeden kafasına göre cıkaramaz
Öyle bir şey yok taahhütname imzalayıp bu tarihte çıkacağım dediğin zaman o tarihte çıkmazsan mülk sahibi sana dava açıp seni tahliye ettiriyor burada önemli olan 2 nokta var

1 ) evrak uslüne uygun mu ? ezbere yazılan taahhütnameler işe yaramıyor. evraki paylaşırsa dm den bakayım
2 ) İmzaladığınız başlangıç tarihi sözleşme tarihi ile aynı mı ? aynı ise mahkeme geçersiz sayıyor bazı durumlarda ki arkadaş demiş aynı değil boş bırakıp 2023 de imzalamış gibi göstermişler kısacası işi yaş ilk duruşmada güle güle kardeşim diyecekler.

işin özeti maalesef türkiye de kağıt üzerinde yazan ile yargı işlemiyor ki bu kiracı durumları iyice kötü duruma sardığı için kim haklı kim haksız bilmek güç şimdi oturduğunuz kiraları bilmiyoruz emsal kiraları bilmiyoruz yorum yapmak çok güç devlet asgariye bile %55 zam yaptı kalktı mülk sahibine %25 zam koyabilirsin diye sınır getirdi resmen hükümet oy için halkı bir birine düşürdü başka bir şey değil en iyisi aranızda uzlaşmanız bu zamanda taşınma maliyetleri de çok ben olsam %150 zam değilde atıyorum kiram 2000'dir emsalleri 7 8 bindir ben derim 4 5 vereyim kalayım ama yok %25 diye diretirsen adamda senle uğraşır bu çok basit.