KeyCodE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eyvallah hocam. Burada birde şu var. Sadece bir şirket biz yokuz başka şirketlerde var. Onların ne yapacağı da önemli. Ben etik olarak nabılabilir onu irdelemeye çalışıyorum. Katkılarınıza minnettarım hocam.

bu işin etiği bir yere kadar, tazminat miktarı önemli.

insanlar mesela ne zaman sinek ilacı kullanıyor, fareyi zehirliyor? kendisi için rahatsız edici olmaya başladıktan sonra.

örnek verdiğin senaryoda pek çok dinamik var, o kadar önemli bir iş ise zaten sigortalanır o süreç de, etiği tartışmak için çok basit düşüneceksek, patronu rahatsız edecek miktarın seviyesine bağlıdır. adam aşırı hayvanseverdir, ya da şov yapmak ister 1 milyon doları görmezden gelebilir, ama çok paracıdır, 100bin tl için hayvanı öldürebilir.

bu da bir başkasının tamamen duygusal limitlerine göre eleştirilebilir. tıpkı vejeteryan - vegan farkı gibi.

bana kalırsa da en samimi değerlendirme dediğim gibi etikten ziyade, hangi miktardan sonra patrona rahatsızlık vereceğidir zararın =) çünkü herkes için bir miktar vardır.

ben sana sorayım, otonom değil şoför sensin. kaç paralık zarardan sonra hayvana çarpmayı göze alırsın? sonuçta bir tarafta hayvan varsa diğer tarafda çolugunun cocugunun ekmeği var. sonuçta sen onlara yedireceksin diye hayvan kesiliyor, yine onların çıkarı için bir hayvana çarpanın teknik olarak farkı olmayabilir. belki 1 maaş ceza için hayvanı kurtarısın, ama ya işinden olup üstüne evine haciz gelecek kadar şirketi zarara ugratacaksan? o zaman o şoför haline evini aileni mi düşünürsün, hayvanı mı ?

seni hayvana çarptıracak kadar zorlayabilir sistem, çünkü mesele etik değil, o etiğin senin için fiyatıdır