blap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuda ki arkadaşın söylediklerine ek olarak bir kitap önereyim;
https://www.kitapyurdu.com/kitap/kay...er/503718.html

Ancak şunu da belirteyim herkes konudaki arkadaş gibi olacak diye bir çözüm yok o yüzden açtığı konuyu çok yanlış buluyorum. Bu bahsedilen konular ciddi konular. Depresyonun majöre yakınlığı falan çok kritik. O yüzden benim size tavsiyem ne olursa olsun bir uzaman danışın kendi başınıza hareket etmeyin.
bobbege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazının bütününe katılmıyorum maalesef herkesin yaşadığı psikolojik hastalık farklı olabilir. Okb, panik atak, dikkat eksikliği vs. uzar gider bu rahatsızlıklar. İlaç kullan yada kullanma demek zaten bize düşmez bu konuda uzman doktorlar var en iyi teşhisi ve tedaviyi onlar verecektir. Bir dikkat eksikliği olan kişi 10 tane farklı dikkat düzenleyici olan spor ve aktiviteler yapsa sorun yine devam eder. Bu bir gözlük gibidir takarsan görürsün takmazsan görmezsiz. Bir okb hastası nasıl kendi kendine tedavi olacak bu sefer daha derin rahatsızlıklara sebep olur. İnsan beynide diğer hastalıklar gibidir hastalandığında uzman desteği gerekir sonrasında yardımcılarla (spor, kitap, hobi, yoga vs.. artık ne iyi hissettiriyorsa) süreç ilerler ve tedavi bitirilir. Uzman bir destekalmadan kendinize göre tedavi uygulamayın. Geçmiş olsun.
Yazıyı dikkatli okumadığınızı ve gerekli araştırmaları yapacak kadar müşkül duruma düştüğünüzü sanmıyorum. Yazı içerisinde tıbbi tamamen reddetmedim. Kendi tecrübelerimi aktardım. Şimdi siz bu insanlara iki seçenek verirseniz her zaman kötüye yoracaklardır. O nedenle motive edici olmalısınız. Psikolojinin temeli inanmaktadır. Yüzlerce kez teori ve bilimsel açıdan bu konuların üzerinde durdum. O nedenle önce psikolojiyi anlamak sonrasında cevap vermek lazım bu konuda.