Yolda kaza olması ve yolun kapanması genel bir durum. Bu şekilde olmayıp sadece sizin aracınız için bireysel olaylar çok sayıda olursa ne olacak? Müşteriye izah ve müşterinin kabulü anlamında.
Yalnız fikirlerinize katılıyorum. Sadece beyin fırtınası yapmaya çalışıyorum hocam.
Yok hocam ben sizi çok iyi anlıyorum sonuç olarak zaten konuyu açmanızın temel sebebi bu yani karşıt fikri çökertmek ve mantıklı ilerlemek istiyorsunuz o yüzden anlayabiliyorum ama yani konu eğer sadece bir canlıya çarpmamak için gecikmeyse dediğim gibi bu da mücbir sebep olarak sözleşmeye eklenirse tazminat olayları yaşamazsınız. Yok biz buna bir çözüm arıyoruz derseniz inanın tecrübe etmeden bunu başarmak çok zor çünkü yolda bi bakarsınız bi canlı değil bi tır tekerliği var parçalar dökülmüş ne bileyim yola bir ağaç devrilmiş yani size demek istediğim şey bu problemi kendinizi garantiye alabilecek şekilde mücbir bir sebep olarak göstermeniz sizin için daha iyi olacaktır. Canlıyı geçme bekleme vs gibi senaryoyuda işinizi iyileştirme anlamında geliştirmeye devam edebilirsiniz bu sayede sonuç olarak;
1 - şirketi tazminattan kurtarmak
2 - bir canlıya + araca hasar vermemek
gibi kazanımları elde etmiş olacaksınız. Taşıdığınız ürün bozulacak bir ürün olabilir buna tedbiren tıra soğutucu veya ısı koruyucu bir şey eklersiniz (sektörün jargonunu bilmiyorum

kusura bakmayın) tek bir şeye odaklanıp alternatif çözümleri de işin içine katmanız faydalı olacaktır diye düşünüyorum