digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kısa vadede rahatlama olabilir ama uzun vadede bu ülkenin düzelme ihtimali yok.
Çünkü sorun ülkeyi yönetenlerden değil halkın kendisinden kaynaklanıyor.
Bir beden düşünün, hücrelerinin yarısı hatalı, bu bedene dünyanın en iyi beyin hücrelerine sahip kafasını taksanız da da o beden işlemez.

Bu ülkede sürekli kötü siyasetçiler tarafından yönetildiğimiz için bu haldeyiz başka ülkeler iyi yöneticiler tarafından yönetiliyor yanılgısı var.
Bu ülkede kötü siyasetçiler olmasının nedeni o siyasetçileri seçen az vasıflı bir halka sahip olmamız.
Cari açık veriyor olmamızın nedeni yüksek katma değer üretemeyen düşük vasıflı iş gücümüz olmasından kaynaklanıyor.

Yani bu ülke orta gelir tuzağından sömürülmeye devam eder, 10 senede bir krize girer.
Benim 40 yıllık hayatımda hatırladığım 4. ekonomik krizi yaşıyoruz.
1994, 2001, 2008, 2021...

Benim de babam hasta.
Sağlık sisteminin nasıl çöktüğünün farkına vardım bu son 2 ayda.
Param olmasa babam şimdiye gitmişti.
Babama mr istendi devlet hastanesi 15 aralığa 45 gün sonrasına randevu verdi.
Parasını verdim ertesin gün gittim çektirdim, kanser çıktı.
Tümörün büyüklüğünü gören doktor ertesi gün ışın tedavisine başladı 2 haftadır ışın tedavisi görüyor.
Devletin sağlık sistemini beklesek daha mr'ı bile çekilmemişti.
Çok geçmiş olsun dostum baba önemli, görünce kayıtsız kalamadım. Erken teşhis hayat kurtarır ama bizim memlekette bu biraz zor, resmen geç kalınsın teşhis geç konulsun diye sürecin uzatıldığını görüyoruz ama bu giderlerse gitsinler denen doktorların yetersiz sayıda oluşu ve genel olarak yetişmiş eleman eksikliği. Hoş, şu saatten sonra üniversitelerin seviyeleri, eğitimin genel seviyesi zaten yerlerde süründüğünden dolayı yetişmiş insan biraz zor çıkar. Tekrar çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda düzelir. İnsanlığı bilim kurtaracak, okumuş insanlar ve yeni buluşlar kurtaracak umarım.