Rothstein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üniversite genel kitle için önemli, çünkü 100 kişinin üniversite okuduğunu, 100 kişinin de okumadığını varsayalım. Üniversite mezunu 100 kişiden 90’ı iş bulur er ya da geç, kültür ve medeniyet konusunda da kendisini geliştirmiştir zaten. Ancak üniversite okumayan 100 kişiden 60’ı muhtemelen düşük maaşlı işlerde çalışacak, 5 tanesi kendi işini yapmaya çalışacak, ancak maksimum sadece 1’i başarıya ulaşacaktır. Yani kişisel gelişim ve iş dünyası kitaplarında anlatılan o üniversite terk milyoner aslında o %1’lik kısımdır.
Hedefim şuan için %1'lik kısım değil. Daha farklı hedeflerim var ve bunun için üniversitede ki o bilgiye aç kişiler gerekiyor. Yine de teşekkürler
burakotcen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkçası 12.sınıfım şu an ve dil okuyorum, ben de yazılım mühendisliği istiyorum fakat Sayısal bir alan ve 400 puan gibi bir şey, benim için şu derecede imkansız. Bulunduğum şehirdeki üniversitede de pek bir gelecek yok, ailem kalmamı istiyor. doğrusu ben de ne yapacağım bilmiyorum. seneye mezuna bırakıp dershane girip ayt çalışmamı istediler. hayırlısı.
Ders çalışması zor gelebilir, ama istikrar çok önemli. İstikrarın ipini elinde tutarsan üstesinden gelebilirsin bence önünde hala 6 ay gibi süre var