Güzel konu, emeğinize sağlık. Bende küçük bir trick vermek isterim ilgilenenlere; Bu yaptığınızı İngilizce ve uluslararası yapın ve sonuçları görün. Yıllar boyunca bu ve belki 20 farklı pazarlama aksiyonlarıyla Türkiye pazarında kendimi heba ettiğimi öğrendim. 3 dolara aldığım co domaini yeri geliyor 50-100 liralara satıyordum. Bir gün yabancı bir co'ya savdan backorder girdim, Yine 3 dolara aldığım domaini 700 dolara sattım. Peşinden bir emlak domaini aldım yine İngilizce, onu da dan.com'dan 500 dolara sattım (İlk teklifi 100 dolardı). Global piyasaya böyle başlamış oldum. Türkiye'de domain olayını gerçekten kavramış kaç insan var? Bilmeyen, dijital okur yazarlığı olmayan adama anlatmak çok zor. Koca gıda şirketinin domaini düşmüş, mail attım cevap yok, telefonla aradım dönmediler. Bir gün tesadüf fuarda standlarını gördüm gittim böyle böyle anlattım, bizim domainimiz com.tr gerek yok bir sürü domaine dedi ya patronları.

Hiç uğraşmaya gerek yok. Uğraşanlara da Allah kolaylık versin.
Şunu da söylemek isterim, TR piyasasından soğutmak istemiyorum da kimseyi; Tabii ki bende ekmek yedim, yeri geldi iyi paralar kazandık ama verilen emeğin karşılığı kesinlikle yok. Bu durumda %25 TR portföy yaparsın, %75'de EN tavsiye ederim. Namecatch kapanmasaydı arada FR falan da giriyordum güzel oluyordu.
domain backorder için hangi firmaları önerirsin hocam.. DropCatch ve Snapnames haricinde..