durun linç etmeyin hemen

ama evet gerçekten de bence bir insan sağlıklı şartlarda doğum gününü unutamaz, bunu yazarken "doğum günü gibi özel bir gün nasıl unutulur" demiyorum, herkese özel olmayabilir, aslına bakarsanız benim için de çok özel bir gün değil, o nedenle saygı duymakla kalmayıp, size katılıyorum da bu konuda.

"sağlıklı" dedim fark ettiyseniz. Bir defa insanın bulunduğu tarihten bir haber olması, eğer köyünde tarlasında ve günlük takvimden tamamen bağımsız şartlarda yaşamıyorsa normal değildir. Örneğin r10 da olacak kadar teknoloji ve internetle iç içeyseniz, normal şartlarda hadi tam gün olmasa da, +1 -2 gibi bir yakınsaklıkla tarihten haberdar olmanız lazım, değilseniz bence bu sağlıksız sayılacak düzeyde bir yoğunluk içerisindesiniz demektir ki, bence kötüye işarettir.

Tabi bu tek başına yeterli değil, ne dedik +1 -2 de olsa ne günlerde oldugunu insan bir yerden yakalar. Telefonun üstünde, pc ekranının sağ altında, orada burada o kadar karşınıza çıkan şeye bu yakınsaklıkta dikkat etmiyorsanız bu bence bir sorundur.

İkinci bir husus ise şu, evet doğum günü sizin için maddi manevi bir anlam ifade etmiyor olabilir. Lakin hayatınızda en çok karşınıza çıkan, yazıp karaladıgınız tarih muhtemelen doğum gününüzdür. Algıda seçicilik diye birşey var ve bu kaçınılmazdır. Doğum gününüz 1 Şubat ise, 26-27 ocaktan itibaren bunun çağrışımı size gelir, doğum gününe bir değer vermeseniz de gelir. Bu tıpkı benim gibi koyu fenerbahçelilerin saati hep 19:07 de görmesidir =) aslında öyle değil, aynı oranda saati 19:08 de de görüyorum ama bir anlam ifade etmediği için dikkat etmiyorum. Yani konuya dönersek, yogunluktan günü günüe tarihten bir haber olsanız bile, 2 kala 3 kala illaki yakalarsınız doğum gününüzü.

Yani bu kadar tarihten bir haberseniz ya hayat şartlarınızda, ya da dikkatinizde bir sorun olabilir diye düşünüyorum.

O nedenle

"Doğum günümü unutmuşum" diye çok konu ve mesaj görüyorum, bence bir sorgulayın durumunuzu derim

Selamlar