Merhaba degerli forum uyeleri.

Gunluk vaktimin buyuk cogunun bosa gectigini fark ettim. Bunu planlayip hedeflerime giderken bir yol olusturmak istiyorum aslinda. Dusencem su gunluk genel olarak 10 saat uyuyorum bunu 6 saate dusurmek istiyorum ama dusuremedim ne yazik ki veya 8 e. Gece 00 da yatip 10 da kalktigimi varsayarak 6 saat is, 4 veya 6 saat kendimi gelistirmek istedigim alanlar ile ilgili arastirma ugrasma, seklinde dusuyorum. Kendimi gelistirmek istedigim alanlara 4 saat verirsem 4 saatte boslugum kaliyor ki yemek ivir zivir vs icin bu sure yeterli olur diye dusunuyorum ama bunun planlamasi kisminda sorun yasiyorum hangi saat ne yapmaliyim gibisinden. Pomodoro teknigi kullanip 45/15 seklinde odakli olarak calismayi dusunuyorum. Telefonu rahatsiz etmeyine alip tum bildirimleri vs kapatip. Gunumu cok guzel bolmek istiyorum ve bir zincir kirma calismasi seklinde ilerlemek istiyorum. Freelance olarak evden calisiyorum ve bir kurum vs icin degil kendim icin calisiyorum. Python, mobil uygulama ile yazilim yapmaktayim. Bunlari goz onunde bulundurarak:

Siz boyle bir sey yaptiniz mi ve deneyimleriniz neler?
Plan yaptiginizda hangi sorunlar sizin uymanizi zorlastirdi?
Oneri planiniz var mi?
Sureleri arttirip azaltmali miyim? 4 saatlik bos zamani 6 saate cikarip zamanla mi kismaliyim?
Aylik plan yapip bunu hafta-gun-saat seklinde bolmeli miyim?
Yoksa gunluk su saatler arasinda sunlar olucak diyip pomodoro ya gore hangisini ne zaman yapacagimi kendim mi secmeliyim? 4 saat kendimi gelistirme dedim mesela burda bunlarin ic sirasi fark etmeli mi yoksa oraya 4 tane alan koyup onlari rastgele mi calismaliyim?
Birde pomodoro aralarinda ne yapmami onerirsiniz? Bilgisayardan kalktigimda egzersiz, yuruyus, cay vs gibi isler mi koymaliyim yoksa kafami daha farkli bir sekilde dinlendirip bir sonraki donguye ona gore mi girmeliyim?

Bu arada buldugum bir kac uygulama var bu konuda takip olarak. Biraz daha oyunlastirarak gorev mantigi ile ilerleyip uyabilecegimi dusunuyorum. Habitica, forest, todoist, level up life, rescue time gibi uygulamalarida kullanarak gunumun nasil gectigini gozlemleyip ona gore aksiyon almayi dusunuyorum. Bu konuda da dusunlerinizi bilmeyi isterim farkli fikirler belki bir isik yakar bende daha farkli dusunmemi saglar. Tum yorumlar icin simdiden tesekkur ediyorum. Iyi forumlar.