Merhabalar,
Hayatımda ilk kez deneyimlediğim spor salonunda adaptasyon sürecim geçen Cuma sona erdi. Bugün spor salonun hocasından bir program yazılmasını istedim. Ben kardiyo yaparken hoca tarafından elime bir antreman kartı verildi. Amacımın abartı bir şekilde kas yapmak olmadığını ve kas kaybı yaşamadan kilo vermek olduğunu belirtmeme rağmen bana yazılan programda internette bir araştırayım dedim hiç bilmediğim hareketler yazıyor. Spor salonu hocası pek fazla ilgili birisi değil. Adaptasyon sürecinde bile dil ucuyla aşağıdaki hareketler gösterildi. Bundan sonraki süreç nedir? Sizce ne yapmam gerekiyor? Fitness deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Dipnot: Spora başlamadan önce açıkcası hevesli başlamıştım başlamadan öncede baya bir kilo vermiştim. Geriye kalan kiloyu daha fazla kas kaybı olmaması için spor salonuna yazıldım ama insan tek başına ve bilgisiz olunca açıkcası hevesi kalmıyor. Üç aylık yazıldım üç ay sonra devam etmeyi düşünmüyorum.
(1 Ay) Adaptasyon sürecinde yaptıklarım;
Haftada 6 gün spor salonuna gittim. Bir gün sadece kardiyo bir gün kardiyo + aletlerdi.
50 Dakika (6KM) Koşu Bandı + 30 Dakika Bisiklet (15KM)
Leg Curl - 3x15
Leg Extension - 3x15
Lat Pulldown - 3x15
Cable Row - 3x15
Bench Press Mach - 3x12
Shoulder Press Mach - 3x12