Merhaba Arkadaşlar,
Bildiklerimi paylaşarak bu sporun yayılmasına vesile olmak isterim.Sorularınıza elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
Öncelikle kendimi tanıtayım ben Emre Kökçan Bu sene Türkiye'de 1.ci Dünya'da 3.cü oldum.
https://www.instagram.com/emrekokcan/ https://www.facebook.com/ekokcan/
Tebrikler kardeşim. Başarıların daim olsun inşallah.
Yalnız senden birebir dinlemek isterim bu spor için nasıl çalışılıyor, hayatını nasıl sürdürmek zorundasın, nelere dikkat etmelisin, yani bu spor ile uğraşanlar neler yapıyor. Ayrıca bu sporun içinde şu kesinlikle olmaz, yarışma esnasında şunlar yapılabilir, şunlar yapılamaz gibi kısa ve öz bir bilgilendirme konusu açarsan sevinirim. Yani direk birinci ağızdan kesin bilgi duymak isterim (z). Teşekkür ederim.
1. Yalnız senden birebir dinlemek isterim bu spor için nasıl çalışılıyor ?
- Bu sporda fitness ile çok farklı zira fitnescılar bütün vucüdü nizami olarak görüntü yapmak amacıyla çalışırlar ama biz strongmenler gibi aşırı kilo almadan görüntüden ziyade tamamen güç kazanmak için çalışırız.
Örnek : dumbell curl 10kg 4set 12 tekrar yerine 16 kg 4 set 6-8 tekrar, az tekrar çok kilo
2.Hayatını nasıl sürdürmek zorundasın, nelere dikkat etmelisin, yani bu spor ile uğraşanlar neler yapıyor.
-Ağırlıklı olarak çekiş kaslarımızı kullanırız bundan dolayı yumruk ,kar topu ,taş atma vb. itici kas gruplarını kullanmadan önce açma ve germe kesinlikle yapmalıyız yoksa sakatlık olur.Fitness + bilek güreşi masa antremanları olduğu için aşırı ağrılı süreçler oluyor.
3.Ayrıca bu sporun içinde şu kesinlikle olmaz, yarışma esnasında şunlar yapılabilir, şunlar yapılamaz gibi kısa ve öz bir bilgilendirme konusu açarsan sevinirim. - Kesinlikle belirli ekipmanlara ihtiyacınız var Bilek güreşi için Masa,Sarmal Tutamak gibi
http://tugrabozan.com/ sitesi var ama çok pahalı ben alamıyorum sıkıntı burada başladı benim.Yarışmaya 1 ay kala ağrılık antremanlarını azaltıp sıkletim için kilomu ayarlıyorum çünkü 100 gram bile tölerans yok.
4.Ödül var mı ?
Olimpik bir spor olmadığı için Avrupa ve Dünya şampiyonluklarında elde edeceğiniz ödül 1000/1 üstelik 1. olursanız.
5.
Bilek güreşini garanti kazanma tekniklerini bizimle paylaşırmısın?
-Hocam bu dediğiniz imkansız nedeni farklı teknikleri kullanarak şampiyon olanlar var teknik elbette önemli ama güç daha önemli biz maç yapa yapa güçleniyoruz.Mesela rakibi analiz edecekiniz parmakları zayıfsa toprol dediğimiz üstten güç uygulayarak hamle yapmanız avantaj yada ekleminiz çok kuvvetlidir. Hook dediğimiz bir teknikle rakibinizi yenebilirsiniz.
Geçen spor salonunda karşılaştığım bir olayı anlatayım hem örnek olsun. Geldi yanıma abi bende güç var ama bilek güreşinde herkes beni yeniyor dedi bende kendisine teknik yapmadığın için yeniliyorsun dedim bir teknik gösterdim bu sefer karşısındaki kişi çok zorlandı ve şaşırdı abi ne yaptın diye

gücü kulanmak önemli sadece kolu yatırmaya çalışırsak zorlanırız ama onunla birlikte omuzdan kanattan destek alırsak çok rahat bir şekilde rakibi zorlar yada yeniriz.