osmanlitorunu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herhangi birine tıklasaydınız hocam, konuya vakıf olurdunuz.
Sayıştay yapılan harcamaları söyler zaten. Şunu sorayım hocam, size göre sarayın günlük masrafı ne kadar olursa normal olur? İçerde kimler ağırlanıyor, neler yapılıyor,kimler, kaç kişi kalıyor , bilmeden ben bu masraf çok veya az mı demeliyim ben de bunu anlamadım.
Ben Dolmabahçe Sarayının Sezer dönemindeki masraflarını bulamadım , varsa atın kaç kişiyi karşılamış, nerelere neler harcanmış karşılaştıralım .
Bir çoğuna tıklayıp okudum genelde hükümete yakın olup da Atatürk'e hakaret ve saygısızlık edenler ağlaşmış yazılanlarda kaldırılsın diye kaldırılmaması isabet olur. Siz bile kaldırılmasın demeyip girip içindekileri okumamışsınız dediğinize göre demek ki bu yasa kaldırılacak olsa Atamıza en başta saygısızlık yapacak kişilerden birisi sizsiniz.

Detaylı araştırmanıza gerek yok sayıştay raporlarına göre bırakın bu rakamı geçen yanına yaklaşabilen bile olmadı Cumhuriyet tarihi boyunca. Ama siz hala gelmiş kim ağırlanıyor şu bu madem derdimiz müsriflik değil mis gibi Dolmabahçe sarayı ya da diğer devlet erkanları için tahsis edilmiş yerlerin suyu mu çıkmıştı. Ne ihtiyacımız vardı böyle bir yapıya. Eskiden gelen misafirler aaa şunlara bak Dolmabahçe Sarayı'nda bizi ağırladılar mı diyordu? Şu itibardan tasarruf olmaz kafasından sıyrılın lütfen. Bu arada Sezer dönemi ile hiç kıyas yapmanızı tavsiye etmem.

Buyrun bu son sayıştay raporuna göre sarayın günlük harcaması

Burada Sezer'in bırakın günümüzdeki gibi bütçe artırmasını elindeki bütçenin bile ne kadarlık kısmının kullandıldığına dair bir haber. Adam bitirmediği gibi bir de kendisinden sonra gelen cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e devretmiş.

Burada da şimdi asla göremeyeceğiniz bir şey olmuş ve kalem kalem neye ne kadar para harcandığını açıklamış.

Buyrun bu da Sezer döneminde olanlar

Ahmet Necdet Sezer’in Çankaya Köşkü’ne ait tasarruf önlemlerinden bazıları şöyle:
-10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in oğlu 2004 yılın Çankaya Köşkü’nde evlendi. Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen düğün için tüm masraflar Cumhurbaşkanı Sezer'in cebinden ödendi. Sezer düğünden önce Köşkün elektrik sayaçlarını dahi yazarak, elektrik faturasını ödedi.
-Sezer, Köşk’ün koruma müdürlüğüne tahsis edilen 14 aracı iade etti. Bir eskort ve koruma aracı dışında güvenlik önlemi istemediğini söyledi. Demirel döneminde Cumhurbaşkanlığı kortejine eşlik eden ambulansı bile geri gönderdi.

- Tüketime yönelik mal ve hizmet alımları için konulan 4 milyon 920 bin TL'lik ödeneğin yüzde 67.5 kullanıldı. Bu kalemdeki yüzde 32.45'lik tasarruf, bahçe sulamasında yapılan su tasarrufu, taşıt kullanımında uygulanan havuz sistemi ve görev birleştirme yöntemi, elektrik, doğalgaz kullanımlarında tasarruf ilkesine özel gösterilmesi ile sağlandı.
- Temsil ve tanıtma giderlerini karşılamak için verilen 600 bin TL'lik ödeneğin sadece yüzde 40.8'i kullanıldı.
-Köşk'e hizmet alımları için konulan 600 bin TL'lik ödeneğin sadece yüzde 33'ü kullanıldı.
- Bakım ve onarım giderlerini karşılamak için konulan 930 bin TL'lik ödeneğin yüzde 49.05'i kullanıldı. Köşk'e zorunlu olmadıkça makine, teçhizat, araç ve gereç alınmazken, bakım ve onarımlar, Köşk'ün iş ocaklarında yaptırıldı.
-Bu harcama kalemine görev giderlerini karşılamak için konulan 130 bin TL'lik ödeneğin de sadece yüzde 50.3'ü kullanıldı.
Ahmet Necdet Sezer, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu aracılığıyla bu tasarrufları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda da sundu.