Merhabalar, kara kuvvetlerinin uzman erbaşlığına başvuru yaptığınızı değerlendirerek yazıyorum. Globalciuc hocam askerliği rahat yerde yapmış sanırım.

Her meslek gibi askerliğinde kendine göre avantaj/dezavantajı ve zorlukları var. Statüden önce şunu söyleyeyim asker olursanız manevi olarak haz alarak yapacağınız bir meslek, maddi olarak bakacak olursak da Türkiye'deki ortalamanın üstünde bir maaş alırsınız. Zorlukları da seçeceğiniz ya da atanacağınız sınıfa göre değişir. Öyle sadece nöbet tutup günleri geçireceğiniz bir meslek değil onu söyleyeyim. Piyade, tank, top, istihkam vb bir muharip yada muharebe destek sınıfı olursanız günümüz şartlarında gözünüzü açacağınız yer Suriye yada İrak sınırı olacaktır. Diğer yardımcı sınıflar içinde azda olsa operasyon bölgesinde olma ihtimali var. Diğer bir zorlukta atama görmeniz, çalıştığınız ilin garnizon hizmet süresine göre çalışıp sonra atanıyorsunuz, buda en çok çocuklarınızı etkiliyor.
Hep olumsuz bahsettim gibi oldu ama öyle değil aslında. Maddi olarak Türkiye'deki birçok çalışandan bir adım önde olursunuz, yaşayacağınız ilde lojman imkanınız olacak. Lisans mazunuysanız astsubay statüsüne ve sonrasında subay statüsüne geçme şansınız olacak. Yabancı dil konusunda kendinizi geliştirirseniz yurt dışında görev yapabilirsiniz. Aklıma gelenler kabaca bunlar. İyi değerlendirmek lazım, askerlik çünkü bir meslekten daha çok yaşam tarzı oluyor.