Bu alanda 5 yıl ömür tüketmiş biri olarak bir kaç şey yazayım hocama.
1- Sevkiyatta kesinlikle '' ürünlerimi eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde teslim aldım'' diye sevk formuna imza alınmalı.
2- Satıcıdan ürünlerle ilgili termin tarihi ve garanti kapsamına giren girmeyen durumları açıkça sözleşmede belirtilmeli. Mesela gardropta ayna olara kkullanılan cam garanti kapsamına girmez.
3- Faturalar ve irsaliyeler gibi resmi evraklar muhakkak suretle iyi arşivlenmeli çünkü Tüketici Hakem Heyeti her an her şikayette bunları isteyecek.
4- SSH sürecinde yine tamire giden ekip muhakkak suretle önceden randevu alıp gitmeli, gittiğinde ise ''ürünümdeki sorun tam olarak giderilmiştir'' diye yazı alınmalı.
5- Kurulan eşya özellikle yatak odası takımı ise kurulum yapılan dairenin katı, hangi odaya kurulduğu ile ilgili mutlaka fotoğraf almaya çalışın. Sadece ürünün ve odanın yeri belli olsun. Çünkü müşteri yaz geldi bura sıcak oluyor diye yan odaya geçiyor gardobu falan da kendi kurmaya çalışıyor. Beceremeyip kırınca da ürün hasarlı diye şikayet açıyor çok karşılaştık. Tesadüfen servide gönderdiğimiz arkadaşımız farketti mesela bunu ben kurmuştum ama buraya değil alt kata kurmuştum dedi müşteriye. O da abi üst kata çıkalım az daha geniş oturalım dedik böyle oldu diye ustaya itiraf etmiş. Rapora koyduk gönderdik. Müşteri her zaman haklıdır sözü doğru bir yaklaşım değil.
Daha ilerisi ücretli danışmanlığa girer hocam

başarılar