Dini konulara hakim biri değilim ama insanlığa bu bilimi yönetenler uçsuz bucaksız bir yerlere gidileceğini gösterdiler ve açıkçası bunu da başardılar. Bilmem kaç ışık ötesine webb uzay teleskobu yollandı. Işık ötesi demek sınırsız anlamı taşır biraz da. Işık ötesi ne demek abi. Yani biz gidiyoruz ahanda resimler videolar. Ama Rahman 33 demez mi
''Ey cinler ve insanlar topluluğu, göklerin ve yerin çevresinden geçip gitmeye gücünüz yetiyorsa geçip gidin. ama üstün bir güç olmadan geçemezsiniz.'' allah'ın emrinden ve takdirinden kaçamazsınız. o, sizi kuşatmıştır. o'nun hükmünden ve hakkınızda vereceği karârdan kurtulamayacaksınız."
Bu ayet bile aslında çok şey açıklıyor. O zaman şunu anlamak gerekiyor. Elon Musk ya da Nasa artık neyse ilahi bir güce mi sahipler. Öyle ya. Sınırsız bir evren deyimini soktular içimize.
Bilim'den sen ne anlarsın, saçmalıyorsun diyebilirsin ama ben uzay hakkında harikulade de bir şey yapılabildiğini sanmıyorum bu zamana kadar. Mekikler yatırımlar milyar dolar harcamalar falan bunlar insanların kafasını karıştırıyor. Eskiden bende hayran hayran izler ve araştırırdım. Ama artık açıkçası hiç ilgimi çekmiyor bu tarz haberler.
Geçenler de şey okudum. Bilmem ne kadar uzakta okyanusu olan bir dünya bulunmuş. Dünya içinde bir yerden bahsetmiyorlarsa bende başka bir şey bilmiyorum
Biraz uçuk konuşmuş olabilirim ama son zamanlarda sorgulamaya başladım. Sorguladıkça yaratanın ne kadar kudret sahibi olduğunu anlıyorum.
Evrenin sonsuz olduğunu kuran zaten söylüyor hocam, dediğinize katılıyorum uzay konusun da çok bir şey yapıldığını düşünmüyorum. Gönderilen uydular da hava akımının olmadığı bir katmana gidiyor geçemiyorlar diye düşünüyorum. 51 yıl önce gidilen bir yere 51 sene de sefer düzenlenmesi turizme açılması gerekiyordu.
Nasa'nın bir açıklamasını görmüştüm yukarıda ki mesajımda da söyledim de o gün ki teknolojileri yokmuş gibi saçma bir açıklaması vardı.