Merhaba Arkadaşlar. Bu senenin popüler konusuna biz de dahil olduk. Konu hakkında bilgili ve tecrübeli arkadaşlar görüşlerini paylaşabilirse memnun olurum.
2 yıldır aynı muhitte kiracı olarak otuyorum. Eve taşındığımız ilk sene kontrol yapmıştık, takip eden yılda yeni kontrol yapmadık, sadece sözlü olarak zam konusunda anlaştık.
2 ay sonra yıllık bazda senem dolmuş olacak. Şuan 2000 TL kira veriyorum. Ev sahibi %100 zam ile 4000 TL talep ediyor. Eğer kabul etmiyorsan 2 ay sonra evi boşaltmamı istedi. Bende konuşuruz dedim.
Bende anlaşma yolu olarak %45 zam (yasal sınır %25, yasal olarak hakları olmasa bile mevcut şartlara göre kısmen de olsa bu oranı az bulduğum için %20 eklemiş oldum ) teklif ettim bunun üzerinde zammı kabul etmeyeceğimi ilettim. Bu arada kendisi farklı bir şehirde ikamet ediyor. Burada bu işlerle kardeşi ilgileniyor ve kardeşi aracılığı ile haber gönderdi. Kirayı her ay elden verdim.
Ev sahibi %100 zam da ısrarcı. Bu durumda haklarım nelerdir? Sözlü olarak bunu 2 ay önceden bunu bana bildirmesi kanunen bir anlam ifade eder mi.
Ben kira senesi dolduğunda bu şartlarda ne kadar süre daha evde oturabilirim?