Uzun lafın kısası; pandemi sebebiyle kenarda ufak tefek parası olan herkes e-ticarete atladı büyük bir balon oluştu ve şu anda hıza sönmekte. Batan batana. Burda parayı götüren 1 pazaryeri 2 kargo firmaları 3 yazılım firmaları ve diğer kalemler. bana danışan insanların yüzde doksanını gerçeklere boğup vazgeçirmişimdir. bugün işlek bir caddede mağaza açma cesaretini kendinde görüyorsan e-ticareti deneyebilirsin. artık maliyet bakımından e-ticaret klasik ticaretin önüne geçti. acı ama gerçek. aslında iyi de oldu bana göre.
bu konular gerçekten çok derin, iki büyük bitirsek bir oturuşta yine bitmez bu mevzular
Çok doğru hocam. Çok fazla rekabet var sektörde. Hele bu pandemi döneminde daha önce e-ticarete mesafeli duranlar bile alışveriş yapmaya başladı. Haliyle bir alışkanlık oldu. Nasılsa iade de çok fazla sorun da çıkmıyor. Beğenmezsem iade edebiliyorum diye düşünmeye başladılar. Çoğu da işi suistimal edip özellikle kıyafette, kullandığı ürünü iade edip parasını aldı. Olan her halükarda satıcıya oldu.
Şu dakikadan sonra da seçime kadar kimse büyük yatırım yapıp e-ticaret sitesi açmaz. Kimse 10 aylık iş planı yapmaz. O yüzden seçim sonrasını bekleyecek çoğu. Seçim de iktidar bile değişse çok büyük değişimler göreceğimizi sanmıyorum. Bir kaç sene evvel bu işe girip karını eden etti. Şu dakikadan sonra zor.