İlham verici bir örnek. Teşekkürler.
rica edeirm üstat
Hayatta aynen bu şekilde aslında hocam eğitiminizi tamamladıktan sonra karşınıza sizden çok daha üst seviyedeki insanlar geliyor ve o tekmeyi yemeye belki daha acı bir şekilde başlıyorsunuz savunmayı ve karşı tekme atmayı öğrenene kadar
evet ve bu sporun ötesinde hayatla ilgili
“Bazen acıdan kaçınma ve korkuyla da olsa bu potansiyeli kullanabiliriz.“
Sonuna kadar katılıyorum bu kısma. Bir asker olarak bazen yaptığımız, girdiğimiz bölgeleri düşünüyorum ve nasıl yaptık diyorum? Öyle bir arazide, üzerinde büyük bir yükle yürüyorsun ki. Belki dağ keçisi zor geçer, geçtiğin bölgelerden ama yapıyorsun. Sonra oturup düşündüğünde bile insanın inanası gelmiyor kendi yaşadıklarına. Gerçekten insan her konuda çok güçlü ve muazzam potansiyel var, ama zorlamak gerekli, o gücü potansiyeli ortaya çıkarmak için.
ben askerliğe karşı biriydim ama gittikten sonra iyiki gittim dedim.
aynen bu konuda anlattığım gibi oradaki disiplin de hayata bakış açımı şekillendirdi.
o yüzden orada potansiyelinizi nasıl kullandığınızı çok iyi anlayabiliyorm
Doğruluğunu araştırmadım duyduğum hikayeyi anlatayım.
Mimar Sinan bir türlü matematiği kavrayamaz. Devamlı çabalar ancak kafası almaz. Artık başaramayacağını düşündüğü zamanların birinde bir kuyudan su içmek istediğinde bir şeyi farkeder. Kuyunun halat ipi, mermeri oymuştur. Halbuki; ip, mermere göre daha yumuşaktır. Bu onun için bir ders olur. Eğer o ip bu mermeri oyabildiyse, ben de matematiği öğrenirim der.
Azim, süreklilik ve kararlılık her daim başarıya götürür. Eğer başarısız olduğunu düşünüyorsan yeterince gayret etmemişsindir.
Rocky'den bir sahne bırakıp sonlandıralım
https://www.youtube.com/watch?v=UaCuZzK6r4o
çok güzel bi örnek hocam bu arada
ben de mimar sinan hakkında çok güzel birşey okumuştum.
sert bir padişaha edirnedeki selimiye camisini x günde bitireceğini söyler.
ama verdiği zaman çok kısadır korkudan ağzından öyle çıkmıştır.
sonra aynı korkuyla gerçekten vadettiği günde bitirir inşaatı.